Zădărnicie

A venit toamna…Chiar dacă ziua e încă destul de cald pentru aceasta perioadă, se simte în aer, în lumină, în căldura din ce în ce mai slabă a soarelui.

Ieri o muscă păcălită de o rază insistentă de soare care a trezit-o dar nu a reuşit să-i dea suficientă putere să zboare, se chinuia să treacă strada. Era amărâtă şi neputincioasă iar picioarele ei micuţe nu reuşeau s-o sustină şi s-o ajute. Treceau maşini în viteză pe lângă ea şi curenţii creaţi o tăvăleau prin praf la dreapta, la stânga… niciodată înainte. În scurta pauză lăsată după trecerea unei maşini până la apariţia alteia, se scutura de praf şi încerca din nou să se sprijine pe piciorute. Când reuşea cu greu să se redreseze, venea altă maşină şi-o arunca înapoi în praf. S-a chinuit astfel mult timp fără nici un rezultat. Şi totuşi, o putere nevăzută, a protejat-o şi nu a strivit-o roata niciunei maşini. Ce distractie sadică însă pentru  divinitate, s-o salveze veşnic de roţile necruţătoare şi totuşi s-o ţină prizonieră la pământ. Să nu poată zbura…

De câte ori nu suntem şi noi, biete suflete rătăcind prin lume, fără să reuşim să ne ridicăm suficient de repede, astfel încât să ne menţinem echilibrul vertical? Suntem biete insecte fără putere, aruncate în praf, chinuindu-ne să ne ridicăm fără rezultat. De câte ori avem iluzia că am reuşit şi am căpătat puţin avânt să mergem mai departe, vine o altă pală de vânt şi ne doboară ca şi cum nu ne-am ridicat nicicând. Începem să conştientizăm zădărnicia zbaterii  şi ne-am dori doar ca înghetul iernii să ne adoarmă la loc, să nu mai simţim nimic. Ce putere nevăzută ne face să ne zbatem în continuare? Ce scriitor de destine se joacă cu vieţile noastre, lăsându-ne descoperiţi în bătaia vântului, în praful drumului?

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria jurnal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s