Unde începe si unde se termina egalitatea în drepturi

După o perioadă cam lungă de acomodare, mulţii noştri parlamentari au ajuns la concluzia că trebuie să mai si muncească pe banii pe care îi incasează cu generozitate din taxele şi impozitele noastre. Şi cum pentru un parlament atât de potent nu prea există legi pe măsură, bineînţeles că s-au apucat direct de Constituţie. Cea veche – ştie toată lumea – era depăşită. Trebuie s-o amendăm, s-o îmbunătăţim, să ne mai băgăm puţin cu picioarele în ea.

Drept urmare, în timp ce aşteptăm cu sufletul la gură să se voteze legea amnistiei generale propusă de Mădălin Voicu (cine altcineva putea propune o asemenea lege?) hai să ne apucăm voiniceşte de articolele Constituţiei, că acum vine timpul vacanţelor şi nu-i aşa, vacanţele parlamentare sunt multe şi lungi şi ar fi păcat să fie perturbate de indivizi nemulţumiţi de activitatea parlamentului. Că nemulţumiţi sunt grămadă, aţi văzut cu toţii.

Bun… „trecem la lucru şi cu ce începem?” se întrebară ai noştri ca brazii. Păi să fentăm un pic primul articol că aici arde – încă nu ştim în ce ape se scaldă ungurii şi câtă susţinere au „sus” şi să începem cu egalitatea în drepturi. Hai să zicem şi noi că acceptăm homosexualii, că tot ne bat poponarii ăia de la Bruxelles la cap. Să le garantăm egalitatea prin constituţie. Apoi, staţi fraţilor, că nu-i chiar aşa, zice un vaşnic deputat pe numele lui Nicolicea. Ştim că e vorba de drepturi fundamentale, de acord, dar mama mă-sii, sunt fundamentale doar dacă spunem noi! In limita legii e totul! Păi dacă o să vină ăştia să ne ceară să-i lăsăm să se insoare unul cu altul şi pe urmă mai adoptă şi copii?- sare un alt demnitar psd.ist. Ne trezim că suntem obligaţi să-i lăsăm şi ne punem biserica în cap. Ori asta nu are cum să se întâmple, enoriaşi sunt mai mulţi decât homosexuali şi de acolo vin voturile. Şi apoi, dacă îi lăsăm să se căsătorească ăştia o să se înmulţească de ajung majoritari în câţiva ani. Că homosexualitatea se ia, dragii mei, dacă nu ştiaţi. E molipsitoare!

Aşa s-au hotărât aleşii la ceas de seară,  la următorul articol din constituţie. Definiţia căsătoriei. Care a devenit „unirea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie.” Pentru că trebuie să le dăm ăstora în cap de la început. Să ştie cine-i şeful. Aşa a trecut o obositoare zi de lucru în parlamentul României. Păi voi credeţi că e uşor să te prefaci că faci pe placul alora cu bani, ca pe urmă s-o întorci ca la Ploieşti tot în avantajul tău? Domne, trebuie să fii dotat pentru a ocupa o astfel de funcţie. Degeaba se cred unii deştepţi şi critică. Ei habar nu au câtă muncă îţi trebuie şi ce inteligenţă superioară trebuie să ai ca să fii în stare să ignori adevăratele probleme ale ţării şi să te ocupi de găinării cu asemenea artă. Eu una recunosc, o asemenea perseverenţă în prostie mă depăşeşte.

Nu ştiu dacă să râd sau să plâng. Să spun şi eu ca toţi ceilalţi „ne merităm soarta?” Parcă nu-mi vine. Ce vină am eu şi cei ca mine că poporul (sau doar furtul grosolan) a trimis în parlament doar escroci şi incompetenţi? Poate doar vina  acceptării tacite a tuturor măgăriilor pe care o mână de profitori ni le bagă zilnic pe gât. O fi vreo coincidenţă faptul că aceste aprinse dezbateri se petrec într-un moment atât de delicat încât doar o scânteie e suficientă să arunce în aer tot butoiul de pulbere pe care stăm? Anunţul FMI de încetare a colaborării cu noi a tăiat cea mai groasă creangă de sub picioarele guvernului. În curând nu vor mai putea acoperi nici măcar o mică parte din cheltuielile bugetare după ce tocmai se măriseră ajutoarele sociale şi  reîntregiseră pensiile. Pentru ca, nu-i aşa, Ponta et.co sunt firmă serioasă, se ţin de promisiuni electorale fără acoperire. Sau se vrea mascarea scumpirii gazelor din toamnă cu 160% după semnarea unui acord umilitor, fără nici o obiecţiune, de către premierul Ponta?

Se poate să fie câte puţin din toate, iar aleşii să fie chiar atât de inconştienţi pe cât se arată şi să încerce să-şi scape întâi pielea acum când procurorii au început să aresteze din ei pe capete. Stiu şi singuri că dacă sunt luaţi la bani mărunţi  ajung toţi la răcoare. Şi deja e prea multă înghesuială în puşcării, nu mai fac bieţii oameni faţă. De ce să mărim pedepsele pentru infracţiuni „minore” precum corupţie, mită, folosirea banului public în interes personal, furtul din vistieria statului şi să nu-i amnistiem pe toţi cei condamnaţi deja? De ce să plătească, săracii, pentru că au fost ambiţioşi şi au ajuns sus dând din coate? Păi dacă ăştia plătesc va veni şi rândul celorlalţi şi tocmai asta nu e de dorit. Ar rămâne ţara neguvernată, când toţi miniştri şi parlamentarii ar ajunge după gratii.

Nu contează că pe lângă ai lor scapă şi o grămadă de deţinuţi de drept comun. Nu contează nici că noi, cei rămaşi afară trăim veşnic cu frica în sân că putem întâlni în drumul nostru un psihopat tocmai amnistiat sau scos pentru buna purtare înainte de termen, care să ne tranşeze şi să ne arunce în cine ştie ce canal. Sau că suntem atât de săraci încât România a avut în ultimul trimestru o falsă creştere economică generată de scăderea drastică a puterii de cumpărare. Contează să ne facem că muncim şi că acordăm drepturi pe care de fapt nu le acordăm.

Unde începe şi unde se termină egalitatea în drepturi? La poarta închisorii unde va rămâne cine ştie ce bătrână condamnată că s-a certat cu neamurile pe un petec de pământ dar vor ieşi nepătaţi toţi escrocii? Sau la portile Constituţiei care reglementează interzicerea discriminării şi încalcă cu nonşalantă aceleaşi drepturi acordate mai devreme pentru că majoritatea se teme de ceea ce nu cunoaşte? Drepturile noastre, ale oamenilor normali, heterosexuali sau nu, plătitori de taxe şi impozite, susţinători din ce în ce mai palizi ai unui stat pe moarte, unde sunt? Cine ne garantează că toate drepturile înscrise în Constituţie ne vor fi respectate? Sau unii suntem mai egali ca alţii că de, e normal să fie egalitate dar numai între dulăi, nu şi pentru căţeii!?

Anunțuri

7 comentarii

Iunie 6, 2013 · 10:05 pm

7 răspunsuri la „Unde începe si unde se termina egalitatea în drepturi

 1. Eu nu sunt mai deloc de acord cu ceea ce ai scris. Politicientii ne reprezinta ca intr-o oglinda. Sunt dupa chipul si asemanarea celor care i-au votat.
  Soarta sigur ne-o meritam cu varf si indesat pentru ca ea tine de mentalul colectiv.
  Egalitatea in drepturi cred ca tine si se termina acolo unde se invecineaza cu egalitatea celuilalt.

  Apreciază

 2. Nu toţi i-am votat. Îmi rezerv dreptul să susţin că pe mine nu mă reprezintă niciunul din cei ajunşi în parlament.
  Refuz să împart aceeaşi soarta cu cei care nu ştiu decât să se plângă şi aşteaptă să le pice din cer de toate. Consider că e datoria mea să iau atitudine când văd că lucrurile nu merg aşa cum trebuie şi m-aş aştepta să fie cât mai mulţi care să ridice glasul. Pentru că altfel drepturile lor se întind la infinit iar ale noastre rămân doar utopie, ca şi până acum. Nu cunosc resemnarea şi dacă s-ar scutura mai mulţi de ea ne-ar fi mai bine tuturor.

  Apreciază

  • Şi… că tot vorbim de drepturi, e dreptul tău să nu fii de acord cu mine! 🙂

   Apreciază

   • din cer le pica doar ploaia care acum spala un pic bucurestiul. eu cred ca noi nu suntem inca atat de maturi politic astfel incat sa protestam si sa ne revoltam cand cei care ne guverneaza uita care le e fisa postului.
    cand cei din jur vor inceta sa fie doar egoisti, individualisti si nepasatori atunci cred ca se va intelege mai bine la nivel de comunitate ce inseamna egalitatea, bunurile publice/comune si care e rostul pe lume al politicienilor.

    Apreciază

    • Corect!
     Ca să ajungă însă să se maturizeze politic, trebuie educaţi. Românii sunt aşa cum sunt datorită celor care au avut interesul să-i ţină dezbinaţi şi neştiutori. Cei care, punând mâna pe bani şi avuţii care nu le aparţineau şi-au făcut trusturi de presă care să picure minciună şi dezinformare în fiecare cuvânt. Care să le dea cu linguriţa medicamentul care-i ţine ca pe bolnavii psihic în starea asta de letargie şi inconştienţă. Le-au oferit idoli de mucava, le-au băgat în cap că cine se îmbogăţeşte peste noapte din furturi marunte sau mai mari e deştept şi mare om de afaceri care ştie să-şi gestioneze viaţa.
     Nu uita că majoritatea electorilor vine încă din epoca în care nu aveau dreptul la aproape nimic. Că atâţia ani de comunism şi societate „multilateral dezvoltată” îi ducea sigur către lagărele de exterminare ce începuseră să ne fie prezentate drept comunităţi perfecte în care omul munceşte, mănâncă la cantină ce i se dă şi nu deţine nimic pe cont propriu. În 89 a fost de ajun o scânteie. Câţiva oameni ce s-au revoltat împotriva alungării pastorului lor au ridicat până la urmă toţi tinerii. Numai că şi mâna aceea de oameni a avut nevoie de învăţăturile şi strigătul acelui pastor. Altfel nimeni nu ar fi făcut nimic.
     Românii se vor trezi până la urmă şi singuri, când le va ajunge cuţitul la os. Numai că va fi prea târziu pentru marea majoritate.

     Apreciază

    • Toate pana la pastor. e prea multa propaganda in jurul lui! A avut un rol acolo dar nu el a fost catalizator sau invatator, cel putin din punctul meu de vedere.
     Suntem intr-adevar intoxicati de media dar putem sa inchidem televizorul, sa ne uitam la posturi straine ori sa ascultam radio. Miliardarii astia de carton sunt o reala problema pentru noi toti, prea multi iau luat fara sa gandeasaca deloc drept modele.

     Apreciază

    • Pastorul a fost elementul destabilizor, fie că ne place fie că nu. Că intenţiile lui au fost cu totul altele decât cele declarate e altă discuţie.
     În privinţa televizorului, dacă îl închid ce să facă? Au ajuns dependenţi de el, pentru că e un drog. S-au făcut şi studii în privinţa asta. Să citească? Să muncească? Gradul de cultură aici se cunoşte, ori la noi până şi cultura generală e blamată. Ca în perioada anilor 1990-2000 când muncitorimea înjura personalul TESA crezând în prostia lor că ăia doar stau la cafele şi bârfe. Puterea poporului, de… Grilele de programe sunt extrem de largi, ai de unde alege, totuşi, mesajele de dependenţă vin de la televiziunile de ştiri. Pe asta au şi mizat cei ce le folosesc drept elemente de propagandă.
     Ştii de ce profitorii sunt un model pentru marea majoritate? Pentru că au făcut banii peste noapte. Fără muncă, fără să-şi tocească coatele pe băncile şcolilor, chiar fără să gândească uneori. Doar din înşelătorii. Ori la noi asta e o mare virtute, având în vedere că nimeni nu mai dă doi bani pe carte iar pe muncă cu atât mai puţin. Oricum învâţământul românesc a ajuns de plâns. Încă de pe băncile şcolii, din clasele primare copiii învaţă că nu contează cât eşti de inteligent, cât poţi învăţa sau dacă gândeşti cu creierul din dotare. Contează ceafa groasă a lui tac-tu şi dacă învăţătoarei/profesorilor le-au plăcut cadourile primite. Puroiul ce macină societatea românească acum a mâncat adânc şi trebuie tăiat până la os ca să putem scăpa de el.

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s