Homosexualilor nostri

Doamne, urâte vremuri mai trăim.

Priveam zilele trecute  imaginile de la cele două marşuri din Bucureşti. Cel pentru normalitate şi cel pentru drepturile homosexualilor. S-a creat un obicei tâmpit, o refulare aiurită fără obiect, doar pentru a copia idioţenii occidentale.

La noi toată lumea se plânge că nu are drepturi. Tiganii nu au drepturi, ungurii la fel, homosexualii s-au trezit si ei cu drepturile încălcate. Oare? V-a încălcat cineva dreptul la liberă alegere şi la intimitate, sau voi vă expuneţi hidos oprobiului public? Până la celebrele parade pline de exhibiţionişti (care între noi fie vorba, nici măcar nu vă reprezintă) nu am auzit pe nimeni să manifeste împotriva homosexualilor pe străzile noastre. Mă îndoiesc sincer că voi vă doriţi să purtaţi hainele alea oribile pe stradă doar ca să vă arătaţi apartenenţa la o anumită minoritate sexuală. Prin astfel de parade nu ceilalţi vă declasează, voi înşivă arătaţi o lipsă crasă de respect de sine. Sunteţi ca târfuliţele alea care nu ştiu cum să mai atragă privirile asupra lor şi apar fără chiloţi unde nici cu gândul nu gândeşti. Apoi ţipaţi că nu vi se recunosc drepturile. Care drept nu vi se recunoaşte? Acela de a atinge culmea ridicolului?

Vreţi să aveţi dreptul să vă căsătoriţi legal? Asta mă îndoiesc. În primul rând că puţini din voi ştiu ce înseamnă fidelitatea. Apoi nici măcar voi nu aţi suporta să fiţi priviţi drept ciudaţii blocului, cartierului sau satului. Vreţi să puteţi înfia copii? Nu cred. Copiii cuplului vostru ar fi nedreptăţiţi, marginalizaţi şi bruscaţi în comunitate. Şi nu e vorba neapărat de educaţia de acasă a agresorilor, ci de instinctul primar care la copii este încă foarte bine dezvoltat şi care le dictează să elimine dintre ei verigile slabe. Copiii sunt răi, extrem de răi, aţi simţit-o probabil pe propria piele şi din nou nu cred ca sunt mulţi dintre voi care să supună un copil nevinovat uni astfel de chin. În esenţă deci, paradele acelea de prost gust sunt fără obiect. Doar ca să fiţi şi voi „în trend”, la modă.

Am trăit suficient de mult să întâlnesc în drumul meu tot felul de oameni. Am fost colegă la un moment dat cu un homosexual. Un om bun -prost de bun, chiar. Arăta normal, se purta normal, era modest, zâmbitor şi săritor. De câte ori putea ajuta pe oricine, fără excepţie şi orice sarcină primea o ducea la îndeplinire cu zâmbetul pe buze. Îi cam plăcea bârfa, dar de, nimeni nu-i perfect, nu? Tuturor ne place un pic de bârfă. Cele mai bune reţete culinare de la el le-am aflat. Un om ca toţi oamenii buni. In toată firma nu era nimeni care să fie deranjat de acest baiat, dincontră. Toată lumea îl iubea pentru că avea cel putin un cuvânt frumos pentru fiecare şi era mereu cu zâmbetul pe buze.  Nu-l văd ieşind în stradă îmbrăcat ca ultima curvă de pe centură încercând să iasă grotesc în evidenţă.

Homosexuali au existat dintotdeauna. Doar pe mici perioade de timp, datorită stigmatului pus de societate s-au ascuns, au întemeiat familii, au făcut copii şi au făcut mii de femei nefericite. Sinceră să fiu, nu aş vrea să simt ce-au simţit pe pielea lor acele femei. Mi se pare culmea  ipocriziei să înşeli un om/o comunitate în halul acesta. Poţi accepta mult mai uşor să ştii că vecinul sau colegul  este homosexual, să-l accepţi şi să-l respecţi în măsura în care eşti respectată decât să cazi în capcana de a crede că este disponibil şi mai rău să ajungi să te căsătoreşti cu el. Spre deosebire de bărbaţi, femeile cu alte înclinaţii sexuale rămân de obicei necăsătorite.

Trăim în secolul XXI. Nimic nu ar trebui să ne mai mire. Omenirea a evoluat, s-au făcut primii paşi în cosmos, se zboară cu avioane supersonice, se străbat ţări cu trenuri de mare viteză. Ar trebui să ajungem să ne înţelegem şi să ne respectăm unii pe ceilalţi în limita bunului simţ.

Aşa că, semenii noştri homosexuali, nu vă mai expuneţi singuri ironiilor şi răutăţilor celorlalţi. Aveţi parte de aceleaşi drepturi ca orice cetăţean de rând al acestei ţări. Puteţi face orice şcoală doriţi, puteţi practica orice meserie, puteţi accede la orice funcţie visaţi fără ca nimeni să se lege de orientarea voastră sexuală. Şi toate astea nu le-aţi obţinut mărşăluind îmbrăcaţi în cocote pe străzi chiar dacă nu erau înscrise expres în Constituţia ţării ci învăţând, muncind, comportându-vă normal. Aveţi cluburile voastre exclusiviste, grupurile voastre în care oamenii de rând nu au loc, nu încercaţi să vă autoizolaţi mai tare strigând că sunteţi nedreptăţiţi. Nu vor exista niciodată locuri de muncă doar pentru homosexuali, nu veţi reuşi să influenţaţi pe nimeni să-şi schimbe orientarea sexuală de dragul vostru sau de teamă că va fi catalogat homofob.

E treaba fiecăruia  ce face şi cum alege să trăiască. Respectaţi-ne intimitatea şi preferinţele aşa cum pretindeţi să fiţi respectaţi. Şi nu cereţi să fiţi respectaţi atunci când nici măcar voi nu o faceţi. Iar dacă există printre voi idioţi care cred că acest Cernea vă vrea binele, vă înşelaţi amarnic. Nici măcar Becali cu părerile lui ultraortodoxe nu v-a făcut atâta rău cât v-a făcut acest tâmpit sub pretext că vă apără drepturile.

Aţi pornit pe un drum plini de spini din care nu veţi culege decât ceea ce semănaţi. Extremişti vor exista în continuare, ca şi voi, sunt de când lumea. Fie că sunt împinşi de indoctrinări religioase, de neştiinţă, de incultură şi intoleranţă, fie că sunt speriaţi de ceea ce nu înţeleg, vă vor arăta cu degetul şi se vor teme de voi. Violenţa  şi intoleranţa lor vin mai ales din teamă. Nu înţeleg mecanismul prin care mintea voastră e croită altfel decât a lor şi se tem de homosexualitate ca de o viroză incurabilă. Se tem că le veţi îmbolnăvi copiii, că nu vor mai avea urmaşi, că neamul li se va stinge în veci. Sunt temeri normale de oameni normali. Nu e cazul să le tot daţi apă la moară, au şi aşa destulă.

Despre cealalta manifestare ce să mai spun? În numele „credinţei” au fost arse pe rug femei bănuite a fi vrăjitoare, au fost schingiuiţi oameni pentru mult mai puţin de atât. Până şi biblioteci de o inestimabilă valoare au fost aruncate în flăcări, doar pentru că un cleric cu mintea rătăcită le-a considerat erezii la vremea respectivă. Ignoranţa naşte monştri. Aşa a fost şi aşa va fi, indiferent cât de evoluaţi ne vom crede la un moment dat în istorie. A alimenta cu bună ştiinţă astfel de manifestări, nu înseamnă tot o mare dovadă de prostie?

Hai să lăsăm lucrurile cum sunt. Omenirea funcţionează tocmai pentru că respectă anumite legi ancestrale. Ce-ar fi să nu mai încercăm să ne autodistrugem pentru că aşa vor unii sau alţii? E alegerea fiecăruia ce face cu viaţa lui şi cum aleargă către moarte. Gândiţi-vă doar că o lume a homosexualilor ar rezista o singură generaţie. Una singură. Viitorul nu se modelează din plastilină.

Reclame

17 comentarii

Din categoria Cotidian

17 răspunsuri la „Homosexualilor nostri

 1. Subscriu în totalitate !

  Apreciază

 2. Cuvânta

  Gandesc si eu la fel. Nu cu homosexualii avem de impartit, ci cu prostul gust in a afisa ceva atat de intim…

  Apreciază

 3. bursucel

  Frumos ai mai așezat gândurile astea, Lucia!

  Apreciază

 4. Pot sa va linistesc ca si la Copenhaga s-au plictisit oamenii de parada Gay Pride. Desigur ca se va tine, in august, dar acum si aici cam tot asta se comenteza, de gen, zau, „v-am dat si casatoria, ce mai vreti, macar insurati-va voi odata, ca si asa au scazut nr casatoriilor in Danemarca in ultimii 6 ani de al 20 000 pe an la numai 7 000, si din cauza asta acum a crescut pretul locuintelor pt ca sunt prea multi oameni single si prea putine case, acum lasati-ne domnule in pace acuma sa bem noi bere si sa ne inecam amarul cum vrem noi, nu blocati circulatia atatea zile la rand cu veselia voastra exagerata, plus chiar de prost gust, (ca desigur ca s-ar putea MULT MULT mai bine, asta o spun chiar eu, ca am vazut parade gay si in general parade si pt alte evenimente MULT MULT MULT mai bine organizate si cu costumatii si dansuri si muzica si coregrafie MULT mai misto decat astea total amatoristice de la Gay Pride, astia sunt niste amarati de activisti amatori, aia care se pricep sa faca parade si costume au de mult contracte in sfera privata, nu sta nimeni sa produca chestii din astea asa pe gratis, doar de amorul artei voluntare, cf dictonului deosebit de stravechi frate gay, frate gay, dar branza e pe bani) !

  Dar totusi din curiozitate, era vorba asa de o opinie similara cu a mea legata de estetica costumatiilor si a coregrafiei, sau despre ce era vorba de fapt ? Ca e preferabila segregarea in baruri separate ? Pai de ex in cultura scandinava barbatii beau separat de femei, se imbata in grupuri separate, indiferent de orientarea sexuala sau de faptul daca sunt casatoriti ! Adica, zau mersul asta la club asta e mai mult o chestie de cutume sociale, cine bea cu cine bea, sau cine se duce la cluburi, si la ce fel de cluburi. In multe cluburi gay se duc majoritar turistii, nu populatia locala. Populatia locala se duce la barurle obisnuite de carter alaturi de vecinii lor de bloc. Si la urma urmei poate unii nici nu doresc sa se duca la cluburi. Eu de ex as prefera poate sa ma duc la biserica in timpul liber, uneori. Pe bune, nici macar nu glumesc, (desi stiu ca e oarecum nerealist in clipa asta, mai alea ca in Scandinavia majoritatea contemporanilor mei sunt atei, si nu prea am chef sa ma duc intr-un grup cu oameni de peste 65 de ani, desi in general asa eu m-am inteles bine cu pensionarii), dar chiar mi-ar place sa incep la un moment dat sa particip la activitati culturale si sociale organizate in cadrul unei biserici, adica nu de discutat neaparat teologie, dar si mers in excursii, participat la activitati de voluntariat, discutii socal educative, chestii de genul asta. Asta e mai frecvent in alte tari decat in Scandinavia contemporana totusi. Dar acum imi place mult prea mult aicea decat sa ma mut in alta parte doar asa de dragul unei vieti sociale mai active si mai pe placul meu…desi mama, zau, mereu m abaraie la cap sa ma insor, ca zice ca de aia m-a trimis ea si tata in strainatate, cica sa-mi gasesc fericirea ! (ma rog si ca sa scape sa ma intretina ei, sa ma trimita sa ma intretina altii, ca totusi doreau sa iasa si ei la pensie linistiti, dar asta e alta chestie…)

  Apreciază

  • Nu noi le-am facut baruri separate. Ei s-au distantat de restul populatiei, si-au facut barurile lor, in care presupun ca se simt mai bine. Nu am nimic nici impotriva acestor localuri, in general nu am nimic cu ceilalti decat daca ma calca pe coada, ori homosexualii sunt in general oameni pasnici. Paradele astea idioate nu fac decat rau in primul rand comunitatii lor. E pacat. Inteleg, vor un loc in societate si sa poata recunoaste deschis ca sunt gay. Ok, o pot face, au facut-o si altii si nimeni nu i-a linsat. Au obtinut drepturile pe care le-au vrut, sa revina la normal. Omenirea va privi totdeauna cu oarecare reticenta pe oamenii cu astfel de orientari, tocmai pentru ca sunt contra legilor firii, contra evolutiei firesti a omenirii. Ceea ce urmaresc ei acum e schimbarea mentalitatii, recunoasterea deviatiilor lor ca fiind perfect normale, ceea ce nu se poate. Nu pot spune eu ca heterosexuala ca ii inteleg in totalitate sau ca sunt de acord cu „normalitatea” lor. Pentru ca nu e normalitate. Asta presupune casatorie mixta, procreere, perpetuarea speciei. Ei singuri ar duce la disparitia omenirii in cativa ani.

   Apreciază

   • Totusi se pare ca au exiistat homosexuali de mult de tot, asa nu ff multi, dar au continuat sa existe, si daca existenta lor ar fi fost detrimentala pt specia umana, probabil ca ar fi fost deja extincti pana acum…adica cel putin asa se presupune in cercurile care studiaza in acest moment diverse chestii despre sexualitatea umana din perspectiva evolutionara, tot aia care se intreaba de ex la ce foloseste orgasmul feminin, de vreme ce nu s-a gasit o functie clara pt acesta si oricum numai cca 30 % din femei se pare ca il pot avea, (vorbesc de oameni seriosi, atat barbati si femei cu studii care isi punacest intrebari la nivel asda de cercetare, desi sunt sincer cand zic ca desigur ca perspectiva evolutionara nu este singura perspectiva din care se pot pune diverse intrebari si cercetat posibile raspunsuri sau avansa diverse ipoteze pt eventuala verificare, si sunt sigur ca majoritatea acestor cercetatori sunt de acord cu mine in aceasta privinta, de aia ziceam ca sunt totusi seriosi, desi poate ca intrebarile pe care si le pun ei suna oarecum ridicol).

    Insa nu doream sa intru eu personal intr-un argument din asta, doar ca voiam sa linistesc oamenii in caz ca se simteau speriati, pt ca e adevarat ca imaginea a 2 barbati cu sentimente si chiar pozitii erotice unul fata de celalalt este intr-adevar o imagine destul de anxiogena, nu e de loc asa ca imaginea unui barbat aflat intr-o pozitie erotic afectuoasa fata de o femeie, si nu ma refer neaparat la imagini ff explicite, desi desigur ca erotismul implica si acest fel de dorinte.

    De altfel, chiar si in arte, exista relativ putine nuduri masculine aflate asa in pozitii mai interesat erotice sau chiar si simplu nuduri frontale mai explicite relativ la nr celor de femei in pozitii similare, si anxietatea publicului general fata de acest fel de expozitii a fost relevat chiar recent cu ocazia unor expozitii din Austria avand ca tema nudul masculin, cand niste afise care anuntau aceasta expozitie continand o serie de fotbalisti destul de larg cunoscuti asezata asa direct cu fata la public in poszitie nud frontal, desi in stare relaxata, au iscat controverse destul de mari in legatura cu daca e potrivit ca ele sa fie expuse chiar asa de mari si chiar asa de in vazul tuturor, inclusiv al copiilor, batranilor, femeilor impresionabile, etc…si asta in Austria totusi unde se presupune ca publicul e deja desenzitizat intr-o oarecare masura

    Apreciază

    • Rudolph, homosexualitatea e veche de cand omenirea, probabil. E totusi o anomalie- drept urmare nu e prea raspandita, din fericire pentru specia umana.
     Nu asta este problema si grotescul paradelor. Avand in vedere ca omenirea a trecut prin mai multe etape pudibonde, normal ca homosexualitatea/lesbianismul inca sunt subiecte tabu. Din punctul meu de vedere face fiecare ce simte in intimitate, pot crea cupluri daca vor, se pot casatori. In definitiv e chiar mai bine pentru ca astfel vor invata probabil ce inseamna fidelitatea si va scadea incidenta bolilor mortale cu transmitere sexuala. Numai sa nu se planga ca nu au drepturi, pentru ca se plang degeaba. Au fix aceleasi drepturi ca si ceilalti, in afara actelor de casatorie, care incep usor usor sa fie acceptate pretutindeni.

     Apreciază

 5. Din acest punct de vedere, asa ca expunere in continuare, efectiv nu stiu ce ar fi preferabil, o oarecare ridiculizare sau un oarecare naturalism…pt ca in fond ideea acestor marsuri nu este atat pt „castigare de drepturi”, desi poate la inceput au avut si aceasta componenta si inca pot avea in anumite locuri, insa de ex ele se continua si in locuri unde nici nu se mai pune vorba de a solicita vreun drept, cum ar fi in Scandinavia, ci este si pt a crea un anumit cadru de vizibilitate…desi ma rog, da, intr-un fel inteleg ca se poate exagera in ceea ce priveste educatia publicului larg, pt ca se poate sari peste cal in legatura cu educatia de masa atat din punct de vedere competenta cat si etica, adica exista precedente destul de clare in legatura si cu alte educatii de masa cam brutale, gen Revolutia Culturala din China, sau Reformatia, etc (desigur nu incasunez pe astea si zau astea au fost de o anvergura MULT MULT mai mare si cu consecinte mult mai imense decat aceste marsuri Gay Pride, doar aminteam asa pt ca poate si de aia, lumea e uneori anxioasa daca vine vorba de „schimbari de mentalitati” sau diverse initiative care pot aduce aminte unora de alte chestii neplacute cu care pot asocia, oarecum exagerat insa fara voie, si alt fel de initiative de educatie, mai ales daca se pare ca vin de la niste straini care poate nici nu cunosc cultura romana chiar atat de bine). Insa pe de alta parte, daca in UE acum nu asa de multa vreme, adica totusi la mijlocul sec 20, un om ca dl Alan Turing a avut de ales intre a fi castrat chimic si de a merge la inchisoare pt ca s-a angajat in relatii de tip homosexual consensual cu alt adult cu care era intr-o relatie destul de afectuoasa, si dupa aia s-a si sinucis din cauza asta, zau, era totusi cazul sa inceapa sa fie educat si publicul general ca totusi asa ceva nu era cazul sa se intample.

  Apreciază

  • Ok, s-au facut nedreptati in trecut. Totusi, daca stam si ne gandim bine in trecutul nu prea indepartat oamenii au murit pe capete in lagare de exterminare naziste. Ori erau victime Klu Klux Klan pentru ca aveau pielea neagra. Sau cu cativa ani inainte cei care nu erau intelesi, erau inca arsi pe rug ca vrajitori.
   Nu paradele gay sunt solutia. Solutia e mult mai simpla si mult mai la indemana. Peste tot s-au facut greseli, au fost recunoscute si s-a mers mai departe fara atata grotesc. Si aici se va intampla la fel daca se va renunta la aceste manifestari de prost gust.

   Apreciază

   • Ah, chiar as fi interesat sa citesc ce solutie ai tu pt gay-ii care sunt inca in Romania, dar de fapt care e problema la care ai tu o solutie ? Asta chiar sunt curios. Sincer. Eu de ex tocmai am scris ca nu vad o problema specifica, decat desigur daca se doreste, militarea in continuare pt dreptul la casatorie sau un fel de concubinaj oficial, (desigur cu drepturi si obligatii legale)., dar asta e ceva legat de activism politic si eu, fiind din Romania, sincer, NU ma pricep la activism politic ca lumea, nici la participare civica, efectiv STIU ca nu ma pricep.

    Apreciază

    • Rudolf, problema e mult mai complexa decat reiese din articolul meu. O sa revin candva si cu partea a doua, cu manifestarile anti/gay generate de parada asta tampita. De fapt eu nu am nimic cu ei si nici macar educatie nu vreau sa fac nimanui. Societatea civila din Romania nu e pregatita sa-i accepte, nu asa cum se expun. Asta duce la violente, la miscari de strada repulsive, va replici dure si in viitor va duce la mai mult daca dialogul nu poate exista. Ori in situatia in care ei prefera sa defileze imbracati aiurea si sa se expuna astfel, lucrurile vor degenera. Replicile dure, extremiste, nu vor intarzia sa apara. Suntem ca popor mult mai conservatori decat se vede din afara.
     Sunt convinsa ca niciunul din homosexuali nu are astfel de inclinatii in paterie vestimentara, sau de machiaj. Sunt oameni normali, ca si noi si daca ar defila ca oameni normali ar avea mult mai mult de castigat. Eu asta am vrut sa scot in evidenta. Nu am pretentii de educator.
     In rest, fiecare face ce vrea. Oricum avem homosexuali peste tot, in orice functie vrei tu pot accede, nu-i intreaba nimeni nici la angajare nici cand candideaza de orientarea sexuala. E o falsa problema intretinuta de altii cu concursul homosexualilor, care doar agita apele.

     Apreciază

  • Eu sincer personal cred ca romanii sunt ff toleranti din fire, si asa, din punct de vedere cultural nici nu sunt asa de homofobi cum ar putea sa fie unii protestanti, de exemplu (desigur protrestanati din aia mai habotnici mai clasici de demult, nu cei din zilele noastre), insa sincer cred ca populatia romana contemporana este mai sensibila decat media referitor la diverse chestii si culturi care parca tot vin de dinafara asa pe capul romanilor, si unele care chiar ca parca se potrivesc ca nuca-n perete cu povestile mai larg cunoscute de ultimele cateva generatii, pt ca in Romania altceva s-a intamplat in anii 60-70 decat in vestul UE, (desi ma rog, nu era chiar asa de radical opus, doar ca era mai altfel), plus desigur ca Romania a fost asa cam sub influente diverse politice ale altora, de cand s-a infiintata asa ca stat independent si nu a apucat sa-si rosteasca prea clar propria ei voce, si sincer nici nu prea cred ca a avut timp sa invete astfel incat sa stie cum in clipa asta, adica nu la nivelul la care sa fie totusi inteligibil si receptabil la nivelul dialogului international care se desfasoara in aceasta clipa, (desi desigur se spera ca ar fi reusit ceva mai repede, dar desigur ca trebuie sa fie capabili si interesati si altii sa asculte ceva desprecultura romana, merge adica asa cudus-intors, nu e cineva neaparat asa de vina), dar si capacitatea asta se va dezvolta, desi va mai dura, desigur. Si asa cum si vocea mai larga a culturii mai largi chiar bogata si diversa a Romaniei se va rafina si perfectiona asa din interior, nu la comanda, tot asa si gay-ii din Romania isi vor gasi propria lor voce culturala proprie, si se vor putea exprima asa cum doresc, fie intr-un grup de interese comune, fie in mai multe grupuri, fie ca indivizi sau asociati, asociabili altor partide daca e vorba de voci politice si daca sunt interesati de activism politic, nu numai cultural, ca, desi desigur activiatatea politica si civica este in general ceva OK din partea oricui, nu e ceva obligatoriu pt nimeni, si nu toti gay-ii sunt obligati sa fie asa toti la fel un soi de monolit aflat sub „Internationala Gay a Lumii”, ca nu e asa, si desigur ca nici gay-ii nu doresc acest lucru ca totusi nu sunt batuti in cap, (ma rog, unii or fi si batuti in cap, dar la fel sunt si altii)

   Apreciază

   • Asa, sincer sa zic, daca eu as fi fost un gay din Romania, daca citeam asa articolul tau, asa poate si eu as fi avut un soi de reflex initial de respingere, adica de ce incerci sa ma educi tu pe mine, si cu ce drept folosesti un vocabular care parca seamana asa gen invatamant politic de la vremea RSR, (desi STIU ca nu e asa, dar asta poate fi impresia cuiva care a tot fost batut la cap de diversi educatori mai mult sau mai putin politici, si nu neaparat comunisti), sau un reflex adolescentin obraznic ar fi fost, „dar de ce iti pasa tie de gay, ce esti tu mama gay-ilor din Romania sa ii educi tu pe ei cum sa se comporte in public si ca au voie sa fie numai asa ca colegul ala care era gentil si stia sa gateasca”, adica totusi sunt oameni adulti si daca vor sa faca o parada si respecta regulile de la Primarie pt parade, si e o parada aprobata, treaba lor zau, cum se descurca cu costumatia si scenografia, si pacat ca nu le-au venit idei mai misto, plus mai adecvate unor basme populare romanesti, adica, ce, era rau daca se costumau vreo cativa acolo in Greuceanu si un frate al lui de cruce, adica nu ca doresc sa aduc blasfemii, dar e posibil si asta, pt ca de o gramada de vreme persoanele gay citesc si ei povesti accesibile, si se imagineaza si ei in diverse ipostaze, ca de fapt nu prea exista asa povesti cu gay si pt gay, decat unele destul de slabute in cultura contemporana, cam nerealiste, desigur, desi unele comedii romantice sunt de apreciat, insa desigur ca sexualitatea si indragostirile romantice plus realitatea unei relatiii mai pe termen lung si efortul care trebuie depus pt asa ceva, si maturitatea necesara, zau, astea sunt de fapt mai plicticoase, zau, nu seamna nimeni asa cu aia din La Cage Au Folles, astea sunt desigur stereotipuri, toata lumea stie asta, atat gay-ii cat si non-gay-ii, majoritatea, sper, dar pe de alta parte se poate face si misto de asta, adica vezi, in alte tari Paradele Gay au ajuns si la nivel de auto-ironie, adica nu sunt de loc asa incrancenate, se poate rade si glumi pe seama asta, atat de catre gay cat si non-gay…cand asa ceva va deveni comun si in Romania, atmosfera generala va fi mai relaxata, si atunci desigur atat gay-ii cat si non-gay-ii se vor simti mai liberi sa se vaite IMPREUNA de cat de ridicole sunt aceste parade, asta ar fi idealul, de fapt INTEGRAREA NU segregarea…si de fapt integrare inseamna ca daca un sot de sex feminin poate avea drept de pensie deurmas, e drept ca si un sot de sex masculin sa aiba acest drept, daca a depus efort conjugal similar, macar in cadrul unui concubinaj oficial, sau naiba stie…despre asta e vorba, desi desigur ca orice gay, in sufletul lui, nu vrea sa moara singur la azil, si vrea si el asa sa aiba cu cine sa stea de vorba in casa la un moment dat, adica exista si elemente de ideal de cuplu, chiar adac nu va fi neaprata identic asa ca in Romeo si Julieta, de faiau si eu un exemplu, si si acest drept la companie este un drept de om, mai ales ca de fapt c as-a arata clar ca barbatilor le prieste l asperanta de viata sa fie casatoriti, spre deosebire de femei….glumesc, dar mai pe jumatate, sau doar asa pe 3-¤…. ! (zau, asta cu gatitul chiar m-a atins pe mine ca eu habar nu am sa gatesc, nici nu ma intereseaza, si am pierdut si o relatie posibil interesanta cu un italian pt ca nu stiam sa gatesc !! glumesc desigur, dar e cam adevarat, adica ala efectiv voia de la mine sa stiu sa gatesc…zau ! ce lenesi si acesti italieni…dar poate s-o fi crezut Achilles si eu sa fi fost poate Patrocles, zau, pana la urma s-a multumit cu un indian din India care stia sa-i gateasca ce mancari exotice dorea el !)

    Apreciază

    • Sunt convinsa ca nimeni nu vrea sa moara singur la azil. Nici nu te opreste nimeni sa stai cu prietenul tau, sa va cumparati bunuri impreuna, sa fiti un cuplu in adevaratul sens al cuvantului. Da, deocamdata actele de casatorie nu se pot face, se gasesc insa multe alte solutii pentru a imparti traiul si fara aceste acte care in definitiv prea mare valoare nu au nici in cuplurile hetero.
     De asta tot spun ca e o falsa problema. Sincera sa fiu, colegul meu a fost doar un exemplu. Nu e neaparat nevoie ca un homosexual sa fie efeminat, e chiar indicat sa fie el insusi. OM in primul rand, nu paiata. Nimeni nu te opreste sa te muti cu cine vrei tu, sa-ti cumperi casa cu cine vrei tu si sa imbatranesti alaturi de cine vrei tu. Vor neaparat sa se poata casatori civil? Atunci s-o ceara civilizat, au mai multe sanse de castig. Intelegi? Nu am nimic cu orientarea cuiva, fiecare isi traieste propria viata cum crede de cuviinta, pentru ca nu are doua. Nu consider ca homosexualitatea e o boala molipsitoare, nu ma feresc de oamenii care imi spun deschis despre preferintele lor, dincontra, ii apreciez pentru sinceritate si ii consider in continuare amicii mei atata timp cat se poarta ca atare. Si nu e vorba doar de cuplurile barbat-barbat ci si de cele femeie-femeie.
     Nu trebuie sa te simti ofensat de articolul meu, nu sa jignesc pe cineva am scris, dincontra.

     Apreciază

 6. Voiam sa zic ca nu ma simt ofensat absolut de loc. Stiu totodata ca e posibil sa ma fi exprimat gresit si sa fi zis diverse prostii, adica nu am scris deosebit de atent si dau Disclaimer ca NU ma consider absolut de loc reprezentativ pt un gay de origine romana sau provenit din cultura romana, ca asta ar mai lipsi sa imi iasa vorbe ca fac gay-ii din Romania de rusine peste hotare, ca si asa cred ca am contribuit oarecum la distrugerea imaginea romanilor (gay plus non-gay) in Norvegia de vest, sau cel putin partea aia de imagine care inca nu era distrusa sau deja proasta de la sine, (ca norvegienii sunt cam xenofobi, atat din cauza ca sunt mai mult un popor de munteni care au trait asa cam izolati, plus pescarii aveau o rata de mortalitate ff mare in campul muncii, iar vikingii care nu au decis sa emigreze de tot de ex sa se mute cu totul in Sicilia sau in Islanda, sau in Normandia, zau restul au sfarsit-o cam rau si aia, plus din cauza ca au suferit destul de mult in istoria lor si din cauza strainilor si mai ales a unor epidemii infectioase aduse de acestia, dar si din cauza Reformatiei oarecum brutale care a facut prapad cu self-esteem-ul scandinav, mai ales cel dano-norvegian, dar si de perioade de foamete crunta, si alte chestii de diverse suferinte, dar sunt ff prietenosi, insa ff sensibili sa nu fie cumva respinsi, se sperie tare rau daca are cineva o parere proasta despre ei, au o sensibilitate chiar excesiva la rejectii, mai ales pe coasta de vest, unde par si mai multi cu inclinatii si talente artistice, in orice caz depresia asta care apare la persoanele care sunt mai sensibile decat media la a fi respinse se pare ca asta se poate trata totusi destul de tintit cu anumite antidepresive, nu din familia Prozac, mai mult alealalte, iar daca devine de nivel melancolic ECT e intotdeauna destul de eficient…zic toate astea si asa just in case trece vreun gay pe aicea care e deprimat sau care are un prieten norvegian gay deprimat, ca tulburarile afective sunt posibil mai frecvente la toate persoanele gay, indiferent de etnie, plus anunt ca danezii au determinat recent ca tineretul gay care incepe viata sexuala mai devreme de 17 ani are risc de depresie crescuta…deci ATENTIE la sanatate PLUS Say No to Illicit Drugs PLUS uz CONDOM Obligatoriu) ! (Aceste sfaturi pot fi utile si pt cei care sunt parinti de copii gay, sau au rude si prieteni gay si sunt cumva autentic ingrijorati de soarta sanatatii lor generale, oricum Motto oficial gay in clipa de fata este IT GETS BETTER…nu imediat, desigur, dar Timpul le rezolva oricum pe toate)

  Apreciază

  • Depresia nu vine din intelegerea celorlalti, ci din propria ta lipsa de intelegere. Atunci cand tu nu te accepti asa cum esti, nimeni nu e vinovat de trairile tale. Omul nu incearca sa obtina neaparat acceptarea si aprecierea celorlalti decat daca e nesigur de alegerile sale, de ceea ce face. Asta e o lupta interioara, cu tine si nimeni altcineva nu te poate ajuta.
   Nu parerea celorlalti este cea mai importanta. Nimeni nu are acceptul si aprecierea tuturor. Nu exista oameni pe care sa-i placa toti ceilalti. Si? Nimic nu se prabuseste in jur, dincontra. Omul care nu te intelege nu are ce cauta in preajma ta, e simplu. Fiecare isi traieste propria viata si isi ispaseste propiile pacate.
   Personal cred ca puterea in viata ti-o da doar credinta. Si nu vorbesc neaparat de propodavuirea duhovnicilor care de multe ori te judeca si te cearta, desi au si ei rolul lor. Vorbesc de fapt de intelegerea imensei iubiri pe care Dumnezeu o are pentru noi toti. Suntem creati din iubire, Iisus chiar spune „iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Pana nu te iubesti tu pe tine, nimeni altcineva nu poate trece de bariera dincolo de care singur te judeci.
   Mintea omeneasca este intradevar de necuprins. Cei care traiesc in teama si incearca prin orice mijloace sa primeasca neaparat acceptul celorlalti sunt cei a caror constiinta nu este impacata. Ei simt in subconstient ca sunt croiti contra legilor ancestrale ale firii. Ori pe acestea nu le poate schimba nimeni. Atunci ar trebui sa incerce sa vorbeasca cu sine, sa vada daca nu cumva alegerea facuta este totusi gresita.
   Cert e ca pana nu te accepti singur, cu toate alegerile tale, nimeni nu-ti poate acorda ceea ce crezi ca ai pierdut.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s