Despre ipocrizie şi credulitate

Haideţi să vorbim un pic azi despre ipocrizie. Despre ipocriţii care ies în faţă să arate lumii cât de bine săpuniţi şi curaţi sunt ei în straie de sărbătoare din dosul ochelarilor fumurii şi al maşinilor tari cu geamuri întunecate şi despre masa de creduli care îi aplaudă şi le sorb vorbele de parcă nu au mai fost în viaţa lor minţiţi şi înşelaţi de nimeni şi abia aşteptau ocazia asta, să ridice în slăvi diavoli deghizaţi în sfinţi. Pentru că sunt unii oameni pe care minciuna îi încălzeşte, de parcă acesta ar fi scopul lor în viaţă, să aplaude şi să fie fericiţi pentru orice minciună frumos ambalată care li se vinde.

Personal, nu ştiu dacă există ceva să mă enerveaze mai tare ca minciuna şi ipocrizia, iar din ’89 încoace se poartă să ieşi în faţă cu minciuni şi măşti care mai de care mai ipocrite. Şi nu ştiu cum se face, dar toţi ipocriţii îşi găsesc loc în politică şi mai găsesc pe deasupra şi o grămadă de adepţi cărora le curg balele ascultând minciunile care li se indrugă şi mai mai că le-ar linge picioare, astfel încât până la urmă ajung şi ei să creadă că sunt aşa cum spun. Că există oameni prea creduli, ştiam şi pot accepta că aşa funcţionează legea firii, trebuie să fie şi unii care să poată fi manipulaţi uşor. Şi eu am fost naivă cândva şi în general, oamenii care se lasă prostiţi sunt oameni cu gânduri curate. Dar treziţi-vă oameni buni şi nu vă mai lăsaţi îmvrăjbiţi doar ca să le faceţi jocurile unora sau altora la un moment dat! Nu v-aţi săturat să fiţi priviţi ca nişte cobai de toată masa asta de dobitoci care cred că dacă îşi romanţează din vorbe vieţile şi caracterele, vă râd în faţă şi vă folosesc cum vor? Nu v-aţi săturat să fiţi folosiţi şi minţiţi doar cu scopul unei îmbogăţiri rapide pe spinarea voastră? Nu v-aţi săturat ca curvele şi hoţii  să vă conducă viaţa şi să strige în gura mare că ceilaţi sunt curve şi hoţi? Când vă veţi da seama că tot ce apare în spaţiul politic în ţara asta este murdar şi corupt şi are un unic scop, acela de a se îmbogăţi uşor şi repede pe spinarea voastră?

Credeţi că cei de stânga vă vor binele şi se gândesc la viitorul copiilor vostri? Greşit! Nu fac decât să folosească aceleaşi metode ale părinţilor lor fost eşalon 2 în aparatul comunist. „Fă-te că înţelegi nevoile şi suferinţele celorlalţi şi dă-le doar cât să nu moară de foame. Dar să ştie că tu le-ai dat! Aşa vei avea tot timpul succes,  toţi săracii se vor simţi favorizaţi şi vor lupta până la capăt ca ŢIE să-ţi fie bine.”  Vă pare cunoscut sloganul? Vă daţi seama acum de ce au ajuns în funcţii de conducere unii ca Vişinescu, care „nu şi-au făcut decât datoria, au îndeplinit o funcţie” şi au conştiinţa împăcată?

Credeţi că cei de dreapta sunt ok? NU! Sunt doar oportunişti flămânzi, frustraţi că alţii au ajuns să acumuleze averi mari şi mai repede ca ei. Sunt curvele care fură soţii altora apoi strigă cât le ţine gura că celelalte sunt curve! Sunt hoţii care au furat şi au minţit o viaţă întreagă şi acum aleargă cu degetul întins strigând „hoţii” către oricine încearcă să-i demaşte. Sunt cei care au salivat privind de departe cu câte un codru de pâine uscată în mână văzând cum aia de le erau stăpâni se îmbuibau. Cei care şi-au jurat în barbă să le ia locul şi pentru asta se folosesc de orice mijloace. Sunt cei care vă ţin angajaţi pe minim pe economie ca să nu cumva să plătească prea multe dări la stat şi să nu aibă după aia bani de maşini bengoase şi concedii scumpe în străinătate. Sunt cei care se laudă că au muncit pentru banii lor dar v-au ţinut la lucru până la epuizare fără să vă plătească ore suplimentare şi fără să le pese că voi nu aveţi acasă menajere cu munca cărora să vă lăudaţi că ţineţi casa şi copiii. Sunt cei care au făcut bişniţă la colţ de stradă şi v-au dat bucăţi de ziar în mijlocul teancului de bani ca apoi să se laude cu faptele lor caritabile. Sunt cei care eludează statul cu bună ştiinţă şi tot ei strigă că sunt păcăliţi!

La noi nu există partide ” de dreapta” sau ” de stânga”, nu există oameni implicaţi în politică cu vederi de dreapta sau de stânga. Există doar păduchi ce se hrănesc din munca voastră, ce vă sug sângele până la epuizare ca s-o ducă bine ei, odraslele şi neamurile lor. Deschideţi ochii odată şi nu mai aveţi încredere în toţi cei care vin în faţa voastră ca lupi îmbrăcaţi în piei de oaie. Cu cât proclamă mai vehement cinstea de care dau dovadă, cu atât sunt mai mânjiţi şi cu atât mai mult trebuie să vă temeţi de ei. Nici o mască din lume nu poate ascunde la nesfârşit  caracterul infect al unui individ. Numai că e suficient să vă păcălească o singură dată ca să nu mai scăpaţi după aceea de ei până nu vă sug tot sângele. Nu riscaţi să ajungeţi ca unul din amicii mei a cărui nevastă l-a adus în pragul falimentului, dator vândut la stat şi apoi i-a spus cu mândrie că tot el are noroc cu ea, că l-a îndemnat astfel s-o ia de la capăt de unul singur. Pentru că atunci chiar vă meritaţi soarta şi neamul ăsta se va duce naiba de râpă!

Reclame

8 comentarii

Din categoria Cotidian

8 răspunsuri la „Despre ipocrizie şi credulitate

 1. Foarte bun articol! Ai mare dreptate! Din păcate, ipocrizia este doar una dintre multele „boli” de care suferă societatea românească. Parcă totul este spre distrugere…

  Apreciază

 2. In conditiile unui popor atat de fricos, am obosit sa mai sper ca se poate schimba ceva. Am avut sansa acum cateva luni si nu am facut nimic. Unii pe la TV, altii pe la Universitatii sau Unirii, altii neutrii, insa nu s-a schimbat nimic. Pacat de sangele varsat acum 24 de ani..

  Apreciază

  • Ei, trebuie sa avem incredere. Pana la urma se vor trezi si romanii, sunt convinsa. Nu e vorba doar de frica… sunt naivi, ii cred pe toti mincinosii astia care vin sa spuna ca ei sunt cei mai curati si sa le promita marea cu sarea.

   Apreciază

   • Am intalnit zeci de mentalitati de genul „Ei, si ii schimbam pe astia, si cine vine pe urma?”. In loc sa zica „Trebuie sa ii extirpam pe astia acum”…Intr-adevar, e important si cine vine dupa, dar cel mai important e sa scapam de cancerul actual

    Apreciază

 3. Pana la cei despre care vorbesti aici, sunt scarbita de cei cu care (mai mult sau mai putin) sunt in legatura directa si sunt la fel de mincinosi si ipocriti. Extirparea trebuie sa mearga adanc, foarte adanc!

  Apreciază

  • Da, draga mea, asa este. Si eu sunt la fel. De fapt un astfel de caz particular mi-a ridicat tensiunea aseara. Daca nu-i cunosti si nu stii cine sunt cu adevarat, poti sa le acorzi o oarecare incredere la inceput. Dar, cand tu ii stii demult si stii sigur ce le poate pielea iar ei se dau mari luptatori si oameni de bine, iar oamenii creduli ii cred, ba s-ar si bate pentru ei, iti vine sa-i pui la zid. Nu e vorba doar de cei aflati deja in varf.

   Apreciază

 4. Pingback: Despre ipocrizie | Romania Patria Nostra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s