Puiul – în variantă modernă

pui_de_caprioara-300x225Mai pe primăvară, într-un sat din România, o femeie găsea un pui de căprioară rănit. Plecase la adunat de vreascuri din pădure şi l-a găsit acolo…trist, muşcat de animale sălbatice, în pragul morţii. Era micuţ rău, aproape nou născut şi mama căzuse probabil pradă aceloraşi animale, sau altora cu două picioare. I s-a făcut milă femeii şi l-a luat acasă. I-a îngrijit rănile, l-a hrănit cu biberonul, l-a pus pe picioare. Îngrijit bine, puiutul s-a întremat şi a crescut de parcă era de când lumea în gospodăria femeii.

Numai că, o asemenea întâmplare nu trece neobservată. Nu poţi să vezi crescând în curtea vecinului un pui de căprioară fără să dai sfoară în ţară şi să faci reclamaţie. Că de… poate fi ilegal, nu? Cu o operativitate demnă de cauze mai bune, autorităţile au apărut la poarta femeii. Şi au prins-o în flagrant cum ar veni, hrănind căprioara.

„Mamaie, ai un pui de căprioară, aşa ni s-a spus!” „Am, maică!” „De unde l-ai luat?” „L-am găsit în pădure. Era rănit maică, vai de el. Uite ce frumos e acum!” „Mata nu ştii că nu ai voie să iei din pădure ce ţi se năzare? Era puiul pădurii, nu al dumitale!” „Maică, mie mi-a părut rău de el, că-l mâncau animalele acolo… nu mai avea nici mamă… am crezut că fac un bine, creştineşte!” „Mamaie, nu se procedează aşa cum crezi mata! Vă daţi toţi creştini şi nu respectaţi nici o lege! Animalul pădurii e al pădurii, rămâne acolo! Trebuia să anunţi autorităţile!” „Despre ce, maică? Să mă duc la poliţie să spun că în pădure e un pui rănit? Doamne, Maica Domnului! Se duceau ei să-l ia? Păi maică, ei abia prind hoţii…dacă îi prind, de un biet pui de animal stau in drum?” „Nu ştiu, mamaie! Ai călcat legea, o să plăteşti, vei vedea! Nu sunt eu pădurar degeaba pe aici, şi nici ăsta poliţist de ieri! Îţi confiscăm căprioara, trebuie eliberată!” „Luaţi-o, maică! Nu o ţin legată, vedeţi şi voi…”

Autorităţile vigilente, au luat puiul crescut acum şi l-au eliberat în pădure. L-au salvat de bătrâna infractoare. Data viitoare poate plăteşte un vânător suficient cât s-o împuşte legal. Sau poate o împuşcă unul hoţeşte, în buna practică românească. Că pădurarul e şi el om, mai închide ochii la oamenii cu dare de mână (pe sub mână).  Deocamdată bătrânei i s-a întocmit dosar penal de braconaj. Riscă 7 ani de închisoare. Cam cât un violator. Diferenţa e că ea a salvat o viaţă, pe când ăla omoară un suflet. Să se ştie că la noi nu se joacă oricine cu legea! Noi ne vindem ieftin oricărui criminal care are chef să omoare animale în pădurile noastre. Dar ne vindem, oameni buni, nu lăsăm pe oricine să ne salveze animalele gratis!!!

 

 

 

Reclame

23 comentarii

Din categoria Cotidian

23 de răspunsuri la „Puiul – în variantă modernă

 1. mai poti sa spui ceva… asa se intampla peste tot (in lume)… din pacate asta e realitatea in care traim… binele se plateste scump… raul e gratis.

  Apreciază

 2. Lore

  Câtă prostie pe lumea asta !

  Apreciază

 3. Off, mama ei de treabă! Am un gol mare în stomac…

  Apreciază

 4. Depinde cum e prezentata problema.
  Cei obisnuiti sa pirasca,pe vremea tovarasilor, o vor face in continuare.Si vor avea grija sa prezinte cazul in asa fel, incit sa fie sigur o finalizare dura.
  Cind nu vor ma fi, s-ar putea sa fie respectata dragostea pentru natura si pentru viata.
  ( asta in cazul ca n-au urmasi ).

  Apreciază

 5. Cuvânta

  Ma rog sa nu fie poveste reala.

  Apreciază

 6. Mai frustrata de atat cred ca e imposibil sa fiu 😐 Simt ca o iau razna citind asemenea intamplari.Ce lume de…

  Apreciază

 7. Nu pot să cred că se întâmplă toate acestea!
  Aseară am văzut un reportaj despre un băiețel rătăcit în pădure și salvat de un mieluț!
  Lumea celor care nu cuvântă e mult mai generoasă și mai tandră!

  Apreciază

 8. Mdea… legi de cacao, dar nu mă mai miră, zău… :mrgreen:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s