Despre visele de luni dimineaţa

Bună dimineaţa tuturor!

Nu aveam eu de gând să scriu în dimineaţa asta, am de câteva zile o stare vecină cu lehamitea, ce-mi întunecă şi cel mai ascuns gând. Totuşi, uitându-mă la prima oră pe ce mai caută lumea pe blogul meu, dau de inocenta întrebare „ce înseamnă dacă visezi de luni dimineaţa”. Măi şi nu mă rabdă inima să las persoana respectivă în neagra neştiinţă, fără să-i dezvălui secretele viselor de luni. Sincer acum, nu ştiu cum de s-a gândit că ar găşi răspunsul chiar la mine, dar asta este. Trebuie să răspunzi omului când te întreabă cu atâta interes chiar de luni dimineaţa.

Acum, dragă cititorule, depinde de vise. Visează cu ochii deschişi? A visat dormind, sau trează? Dacă a visat în somn, s-ar putea să nu fie foarte bine, că s-o fi trezit obosită. Atunci ar trebui să aibă grijă unde pune pasul, să nu calce în vreo groapă, Doamne fereşte, că-şi poate rupe o mână, un picior… sau în cel mai rău caz poate avea o zi proastă la serviciu, ştiut fiind că somnul insificient te face irascibil. În cazul acesta sfatul meu ar fi ca data viitoare să înlocuiască votca de weekend cu ceai de tei, e mai sănătos şi mult mai eficient.

Dacă visează cu ochii deschişi e de bine. De obicei oamenii visează frumos ziua, la măriri, la bani, la dragoste… Ar trebui să privească bine în jur, poate se ciocneşte pe trecerea de pietoni cu prinţul pe cal alb şi riscă să piardă scânteia, visând aiurea la cai verzi pe pereţi! Atenţie mare, deci. E de bine!

Mai mult nici măcar psihologii şi astrologii profesionişti nu i-ar spune, fără onorariu. Tariful e negociabil, dar numai după achitarea lui mi se arată alinierea planetelor, cum face luna cu ochiul sau dacă stă vreo stea indărătnică în faţa soarelui personal, eclipsându-l. Până atunci cerul rămâne ascuns sub cortină şi  buzele-mi sunt pecetluite.

Şi gata cu gluma.

Acum fac un anunţ cât se poate de serios. Dacă aveţi vise de dat, să ştiţi că le cumpăr eu. Cumpăr vise frumoase, cu flori şi fluturi, cu oameni care iubesc, despre cămine calde cu copii şi pisică dormind după horn. Dacă v-aţi plictisit aşteptând să se împlinească, dacă nu mai credeţi în ele, nu le aruncaţi. Le ofer eu adăpost, poate cândva vor prinde viaţă. Nu mai veniţi să mă întrebaţi de semnificaţia viselor banale, că nu mă pricep prea bine la interpretări. Mă pricep însă al naiba de bine să lupt până la capăt pentru împlinirea unui vis de o viaţă.  Vă aştept în consecinţă pe voi, cei care alegeţi să renunţaţi la vis.

15 comentarii

Din categoria jurnal, Uncategorized

15 răspunsuri la „Despre visele de luni dimineaţa

  1. Eu le mai ţin puţin pe ale mele, încă sper, încă mai cred.. Dar e bine să ştiu că au adăpost în caz de „neadaptare” cu realitatea.
    Să ai o zi frumoasă!

    Apreciază

  2. Nu-ți dau visele mele frumoase!
    Le păstrez să le-agăț la streașina casei,
    Să le privesc în amurg și-n dimineață,
    Să mă trezesc numai cu vise împlinite în viață!

    Dar te las să-mi clonezi visele,
    Să le așterni la picioarele tale,
    Să-ți încălzească zilele și serile,
    Cele reci, de toamnă!

    Să ai o zi senină!

    Apreciază

  3. Buna,
    te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, in valoare de 187 de lei.
    Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.
    Te pup si multumesc!

    P.S. Ce toamna frumoasa e la tine pe blog 🙂

    Apreciază

  4. Eu ți-aș da din visele mele, că am o sumedenie, dar nu cred că ar fi în concordanță cu așteptările tale. Pot doar să-ți urez o recoltă cât mai bogată, stimulată de o realitate cât mai frumoasă! 🙂

    Apreciază

  5. Dan

    Măi. Lucia, măi … Nu mai ţin minte cine a zis dar mi-a revenit în seara asta-n minte o zicere : toţi dispunem de o maşină a timpului cu care putem călători. Unele călătorii, înspre-napoi, le numim amintiri. Altele, spre înainte, le numim vise. De ce vrei tu să-şi parcheze oamenii maşinile timpului în garajul tău ? Ai permis de conducere pentru toate categoriile ?

    Apreciază

    • La vise… doar la cele frumoase. Coşmarurile îmi sunt suficiente ale mele! (vezi pe cel recent, cu Ponta sau altele şi mai recente, pe care nici nu le.am mai povestit).
      Vezi tu, cred ca e o crimă să omori un vis. Pentru că şi abandonul tot la moarte îl condamnă. Aşa că mai bine le parchez la mine în garaj. Cine ştie, poate cineva, cândva, realizează că i-ar prinde bine unul din ele, îl ia, îl scutură de praf şi-l resuscitează. 🙂

      Apreciază

      • Dan

        Aha. Atunci parchez şi eu la tine visul cu câştigul potului cel mare la loterie. Că dacă tot nu joc, mă gândesc că degeaba îmi fac liste cu ce-aş face cu banii… 😆

        Apreciază

        • 🙂 asta cu siguranţă!
          Tu eşti ca evreul care tot îi cerea lui Dumnezeu să-l ajute şi pe el să câştige la loto. Au trecut aşa vreo 20 de ani, până când Dumnezeu exasperat de cererile lui repetate, s.a enervat şi a tunat: ” Da pune mâna şi cumpără-ţi naiba un bilet, să te pot ajuta!”.
          Parchează-l deci la mine, poate te induri odată să iei un bilet. Cine ştie?

          Apreciază

Lasă un comentariu