Sfârşit de toamnă

A nins şi toată lumea a fost fascinată de această primă ninsoare. E poate primul an în care nu mă bucur de primii fulgi. Pentru că toamna asta prelungită şi fără sens m-a pus la pat cu guturai şi s-a găsit să ningă tocmai când nu am putut eu ieşi să mă bucur de fulgi. Şi nici măcar nu a nins frumos. A viscolit nervos şi nebuneşte, de parcă, după atâta vreme caldă s-ar fi răzbunat pe biata iarnă, biciuind-o cu crivăţul care nici măcar nu-şi găsea locul acum. Aşa că nu o să mă bucur, nu i-am făcut poze şi nici din alea vechi nu o să vă arăt, uite aşa, de-a naiba, să-i fac în ciudă!

Şi tot ca să-i fac în ciudă, o să postez poze cu ultimele flori ale lui noiembrie. Dacă m-aş simţi un pic mai bine, v-aş pune şi poze cu tămioara pe care a apucat-o înfloritul tocmai săptămâna trecută. Dar am privirea tulbure şi cititorul de carduri nu-mi este la îndemână să le descarc. Aşa că le păstrez pentru o dată viitoare, când mă voi ambiţiona să-i fac în ciudă iernii ce bate la uşă.

Fotografie-0619 Fotografie-0620

IMG_0969 IMG_0888

Na, să-i fie ruşine! Vreţi să vedeţi şi magnoliile Bucureştiului în august? Ia să vedeţi ce mândreţe de magnolii îmi străjuiau mie drumurile din serile târzii de august, când mă întorceam acasă după câte o zi epuizantă la birou. Când le-au descoperit prima dată am stat cu colega mea o jumătate de oră zgâindu-ne peste gard la ele şi contrazicându-ne. Ba că-s magnolii, ba că nu-s magnolii. Noroc că vin dintr-un oraş unde magnoliile se fac copaci seculari şi străjuesc zeci de ani casele aliniate frumos pe străduţele drepte şi linişţite de pe malul Dunării, alături de smochini. M-aş face de ruşine dacă nu aş recunoaşte o magnolie după frunză măcar. (Sinceră să fiu, am cam trişat un pic, pentru că le-am admirat în acelaşi loc şi în primăvară când podoaba florilor nu le era tulburată de nici măcar o frunză. Asta să nu-i spuneţi însă şi colegei mele, mi-ar ştirbi autoritatea de cunoscătoare în materie.)

Fotografie-0601 Fotografie-0592 Fotografie-0591 Fotografie-0590 Fotografie-0586 Fotografie-0587 Fotografie-0588 Fotografie-0589

 

Este că erau minunate? Acum să nu mă luaţi de urechi, că nu-s prea reuşite pozele. Sunt făcute în ceas târziu cu telefonul, că aşa căscată cum sunt, am uitat de fiecare dată aparatul foto acasă, iar la lumina zilei cine credeţi că stătea să le admire? Ultima este făcută pe la început de septembrie, pe strada mea preferată, cu caprifoi şi liniştea serilor din satul meu. Acum nu mai arată perfect, au mai răsărit nişte coloşi în locul caselor cochete de odinioară ce au fost lăsate în paragină înadins, să poată fi demolate fără probleme. Dar şi despre drama caselor o să scriu altădată, când febra nu-şi va mai face aşa de cap cu mine. Acum voiam doar să-mi râd un pic de vreme, de toamnă şi de răceala asta care se lipeşte de mine ca timbrul de scrisoare, când mi-e lumea mai dragă. De parcă nu ar mai găsi pe altcineva să-şi facă planul şi trebuie să mă recruteze pe mine de la prima boare de vânt. Şi iată câ m-am întins cât o zi de post. Vă las cu pozele, să visaţi frumos la vară, soare şi căldură.

Reclame

18 comentarii

Din categoria Imagini

18 răspunsuri la „Sfârşit de toamnă

 1. Pozele sunt grozave. Sper ca te simti mai bine. Se pare ca boala ta dureaza mai mult de sapte zile si nu imi place ideea. Spune-mi ca doar te alinti…

  Apreciază

  • Din păcate nu mă alint. Dar am şi făcut eu câteva greşeli. Nu am respectat-o la timp şi acum se răzbună. Am prostul obicei să nu bag nimic în seama până nu ajung la pat. Am iesit în frig şi nu m+am apucat de tratament decat când nu mi-am mai putut ridica capul de pe pernă. Şi mai e ceva. Din tinereţea mea zbuciumată am rămas co o mare sensibilitate pe trahee. La mine orice viroză capătă aspect de pneumonie în câteva zile. Îmi trece până la urmă, nu mă las eu aşa uşor!

   Apreciază

 2. Florile sunt frumoase, iar fotografiile tale și-au atins scopul. Când te faci bine, să-ți iei cu tine aparatul foto și să ne arăți cât de bine a depășit acest episod iernatic iarba, sau alte zeci de plante. Sunt sigur că vei reuși să fii și tu mulțumită! Noi suntem deja.

  Apreciază

 3. Ești o curajoasă și o sensibilă! Fă-te bine repede ca să te bucuri de zăpada ce va veni iar. La noi nu a fost cum ai descris tu. Parcă , aș zice, a nins liniștit. Doar în mintea mea gândurile s-au zburătăcit.

  Apreciază

  • Mulţumesc frumos:)
   Aţi fost fericiţi că a nins aşa frumos. Aici, de câte ori începe să plouă sau să ningă parca se înfurie toate vânturle pământului şi vor să măture tot în cale. Demult nu am mai avut ocazia sa ma bucur de o ploaie sănătoasă de vară sau de o ninsoare fără vânt puternic.

   Apreciază

 4. Cu cât înaintăm în iarnă, cu atât apreciem mai mult florile ce ne-au răsfățat din plin în sezonul cald. În curând vom admira florile de gheață pe care gerul le pictează.

  Apreciază

 5. Dan

  Spune-mi că azi ești mai bine ! 😛

  Apreciază

 6. Florile… sunt superbe! Cât despre Ninsoare, ehe! 🙂 La mine la Birou a nins taaare frumușel! 😉
  Sper că ai scăpat de guturaiul ăla urâcios, că nu-i de ținut în brațe…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s