Jandarmului român

Dragă jandarm român, tu urmaş demn al jandarmilor de odinioară, ce-i apărau pe grofi de împuţiţii de ţărani ce aveau pretenţia să aibă ce pune pe masă să nu le moară copiii de foame, îţi scriu acum, cât eşti pe val, să nu zici că nu te-am avertizat din timp. Ai grijă când loveşti un bătrân ţăran pe unul din câmpurile ce nu-ţi aparţin, că s-ar putea ca mâine să se întoarcă roata şi tu, ajuns bătrân, să fii lovit la fel de copiii idioţi ai altor ţărani fără minte. Nu-ţi vorbesc de tatăl tău, care era probabil tot atât de retardat ca tine şi te bătea măr când veneai cu buza umflată de pe maidan. Sunt convinsă că nu cunoşti sentimentul de dragoste pentru părinţi. De fapt nu cred că eşti în stare să cunoşti nici un sentiment, în afară de ură şi frustrare. Ce să-i faci, de lipsa de creier nu eşti tu vinovat, ci societatea în care trăieşti şi care te-a lăsat în libertate aşa, acreierat cum eşti. Stai liniştit, nu te cert, te bat doar uşor pe creştet, protector, de bătut te vor bate alţii şi atunci nu vei ştii pe unde să scoţi cămaşa.

1404638_10202062070544945_1802581615_oNu uita, jandarmule, că dacă înaintaşii tăi apărau pământurile boierilor, tu nu aperi nimic. Baţi oameni pe proprietatea lor privată, distrugi, te dai cocoş pentru o primă iluzorie pe care şefii ţi-au promis-o. Eşti plătit bine şi ţii la salariul tău, nu? Ai grijă şi pune-ţi un ban deoparte, că nu se ştie niciodată cum se întoarce roata şi cel lovit şi băgat în sperieţi vei fi tu. Crezi că cel care ţi-a pus ţie, agramatule, pulanul în mână e stăpânul lumii şi asta îţi oferă imunitate de viaţă? Nu te culca pe urechea aia, că nu ştii când tânărul ăla pe care tu îl loveşti cu sălbăticie acum va rupe un par din gard şi-ţi va muia oasele astfel încât să nu mai poţi mişca pe veci. Ai grijă, tăranii ăştia şi protestatarii ăia veniţi sunt parşivi rău, nu ştii niciodată la ce să te aştepţi din partea lor.558926_598509606881214_1651014973_n

Ştiu că mintea ta odihnită nu poate face diferenţa dintre bine şi rău, dintre un ordin bun şi unul greşit. Ştiu că nu-ţi pot cere să ai coloană vertebrală şi să refuzi ordinele abuzive, când tu habar nu ai ce înseamnă cuvântul „abuziv” şi ai învăţat în existenţa ta insignifiantă că trebuie să ţii capul plecat faţă de şefi şi să te răzbuni pe ceilalţi. Unicul tău neuron e setat amărâtul pe necesităţile fiziologice imediate, nu pe gândire profundă, nu e vina ta. Totuşi, când mâna să loveşti, gândeşte-te cum ar fi să primeşti tu lovitura aia şi dă în consecinţă, să simţi. Pentru că poporul ăsta e răbdător şi-şi plăteşte taxele ca tu să primeşti salariul ăla baban, dar şi când s-o enerva, nu mai daţi doi pe un loc. Stai tu acum în frig şi zloată ca să ţii la adăpost şefi laşi şi impertinenţi, să vezi când vei fi tu cel lovit cum o să fugă ca potârnichile şi nu vei mai găsi la cine să te plângi. Aşa că ai grijă, jandarmule! Ziua judecăţii e mai aproape decât îţi închipui!

Sursă imagine2 : Hetti Benedek

6 comentarii

Din categoria Cotidian

6 răspunsuri la „Jandarmului român

 1. Parca istoria a fost scrisă pentru a se repeta, mereu și mereu, mai des, de parcă nu era destul că suferim de atâtea nedreptăți. Mai trebuiau să vină și jandarmii, la fel ca în multe alte dăți, cu bastoanele lor, cu lipsa lor de simț, cu lipsa lor de drag de oameni. S-au transformat în roboți, adevărăți mercenari ai diavolului!

  Apreciază

  • Păi dacă au fost aleşi din cei mai abrutizaţi oameni? Cred că este regulă în jandarmerie să se aleagă psihopaţi din ăştia semianalfabeţi care râd ca proştii de răul altuia. Vai de capul nostru, suntem conduşi de cozi de topor şi nici măcar acum, în cel de-al doisprezecelea ceas nu ne trezim ca naţie.

   Apreciază

 2. Dan

  În halul ăsta am ajuns, măi Lucia. Să plătim noi, din taxele şi impozitele pe care onor statul ni le tot pune-n cârcă, 250 de mardeiaşi acraniaţi care aşa cred ei că e normal într-o ţară din Europa anului 2013, să legitimeze fiecare sătean din Pungeşti care părăseşte perimetrul curţii sale, apărând interesele unei societăţi private în litigiul cu ţăranii ce-şi apără dreptul la a avea apă potabilă în pânza freatică şi a le rămâne casele întregi fără să li se prăbuşească din cauza fracturării hidraulice. Jandarmii aceştia sunt noii mineri ai ţării.

  Apreciază

 3. vieru catalin

  fenomenul continua. am un vecin jandarm cu aroganta falemica si este sigur pe el ca poate sa faca galagie prin intermediul cainilor care ai detine, sper ca nu sunt ai jandarmeriei. el este ferm convins ca desi nu stie ce inseamna linistea publica…el chiar lucreaza pentru linistea publica din banii nostril, mai face si bani din vanzare de pui..aprox 2000 euro la o nastere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s