Greva transportatorilor şi norocul

Greva-totala-a-transportatorilor--Protestatarii-cer-MAE-sa-informeze-statele-vecineMult trâmbiţata şi îndelung anunţata grevă a transportatorilor s-a dovedit a fi un fiasco total. În buna tradiţie românească, unii au ales să nu participe la grevă pe motiv de contracte şi termene. Au ales să compromită credibilitatea întregii bresle pentru bani. Ce contează câţiva eurocenţi în plus pe acciză pentru marii transportatori? Nimic. Se măreşte acciza, creşte preţul transportului. Nu doar cu preţul accizei, normal, că nimeni nu-i atât de prost. Producătorii vor fi obligaţi să plătească noul preţ impus şi să mărească la rândul lor preţul, să poată acoperi pierderea. La fel şi intermediarii şi comercianţii, tot lanţul ăsta trofic al economiei de piaţă. Niciunul nu va pune la preţ doar creşterea accizei ci va încerca să-şi mai crească cumva câştigul la adăpostul acestei măsuri fiscale aberante. La majorarea previzibilă se va adăuga şi majorarea normală a TVA-ului, care, chiar dacă nu creşte procentual, se va aplica la o bază impozabilă mai mare. Şi uite aşa, statul s-a asigurat de bani pentru mulţumit toţi baronii şi toţi primarii locali care au principii şi nu mobilizează locuitorii la vot până nu sunt bine unşi pe la încheieturi.

Astfel toată lumea e fericită, doar noi, consumatorii finali rămânem cu buza umflată şi cu capul plecat. Căci, dragii mei, capul plecat sabia nu-l taie, nu? Noi suportăm, căci aşa am fost învăţaţi. Ce poate să facă amărâtul de nea Ion, sau idiotul de Dorel dacă guvernul spune că trebuie? Dacă FMI-ul a impus?! Uite aşa devine acest FMI sperietoarea şi duşmanul făţiş al tuturor românilor. Scutul perfect pentru hoţii din conducere şi obiect neidentificat asupra căruia să fie îndreptată ura tuturor fraierilor ce s-ar putea revolta. Capitaliştii, bancherii, străinii, ăştia sunt de vină, ăştia să moară!! Ce contează că ai noştri se duc la cămătarii ăştia şi ne oferă pe tavă cu mărul în gură doar pentru a mai obţine un împrumut consistent cu care să-şi acopere şmechereşte furăciunile?! Doar sunt conştienţi că ei personal nu vor fi niciodată obligaţi să restituie acei bani. Obligaţi vor fi proştii care i-au votat şi i-au ajutat să se îmbogăţească peste noapte! Aaaaaa… cămătarii cer garanţii? Ce ne împiedică să le dăm? Doar nu dăm de la noi, dăm de la fraieri. Iar fraierii înjură FMI-ul pentru garanţiile cerute nu hoţul din fruntea ţării care îi obligă să-i susţină furăciunile. Aşa mai apare o taxă pe stâlp, o creştere de acciză, o taxă pe apă şi în curând o taxă pe aerul respirat că ai dracului de dobitoci votanţi încă se încăpăţânează să respire şi să polueze aerul cu emisiile lor de CO2. Bine, în curând va fi aplicată şi taxa pe cancer, că prea îşi permit să se îmbolnăvească din ce în ce mai mulţi, deşi până şi să fii bolnav e un lux în România. Să mai zică cârcotaşii că românii nu trăiesc bine când ei îşi permit tot felul de luxuri!

Între timp la nivel înalt se pasează o pisică demult moartă şi urât mirositoare. Preşedintele îl acuză pe premier de corupţie şi dă exemple punctuale, premierul formează comisii pentru comisii pentru anchetarea fiicei prezidenţiale care a luat un împrumut cam mărişor şi a cumpărat şi ea ca oricare om acolo… vreo 300 de ha de pământ. Ce înseamnă mă 300 de ha de pământ, când străinii deţin deja în România majoritatea terenurilor cumpărate după revoluţie bucată cu bucată direct de la tăranii leneşi şi proşti doar cu 3 mil de lei vechi hectarul? Cârcotaş şi Ponta ăsta… De parcă împurmuturile şi banii furaţi de familiile lor şi baronii care le îngraşă buzunarele ar fi curaţi ca lacrima şi justificabili până la ultimul bănuţ! Nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase!

autorizarea-jocurilor-de-noroc31 Şi ca satisfacţia să le fie deplină, în plin scandal accizabil, odată cu declaraţia premierului din care reiese că acciza nu ar mai fi chiar atât de urgentă şi că mai poate aştepta câteva luni pentru motorină, mulţii aleşi ai poporului au găsit de cuviinţă să scoată impozitul pe jocurile de noroc! Cică oricum nu poate fi colectat corespunzător, legislaţia fiind deficitară. Şi de ce să ne batem capul să schimbăm legislaţia, când putem să-l scoatem de tot, dă-l dracului de impozit?! Păi noi unde să aruncăm banii pe care cu generozitate îi furăm de la fraieri? Nu pe masa de poker? Nu la o şuetă cu un barbut mititel? Voi nu aţi văzut, băi, cât se poate îmbogăţi un om doar frecventând cazinourile şi jucând barbut? Becali, idolul a jumătate din români este exemplul concludent! Aşa câştigi banii, îi dai după aia cu camătă şi se înmulţesc. Că şi aşa cămătăria nu este impozitată tot pentru că lipseşte cu desăvârşire legislaţia în domeniu. Raiul şmecherilor, băi, fraierilor! Raiul şmeherilor! Voi staţi şi înghiţiţi gogoşile cu acciza obligatoriu mărită, priviţi la ţăranii ăia amărâţi care trăiesc ca în fâşia Gaza doar pentru că au îndrăznit să-şi apăre pământul, vă bucuraţi când îi vedeţi pe hipsteri bătuţi şi aruncaţi în dubele jandarmeriei şi ieşiţi în stradă exact la momentul potrivit ca să susţineţi eutanasierea câinilor maidanezi pentru că a murit un copil vinovat că s-a născut într-o familie de idioţi inconştienţi , uşor de cumpărat. Maidanezii sunt de vină pentru condiţia voastră de fraieri! Ei v-au mâncat jumătatea aia de creier cu care aţi mai fi avut o şansă să scăpaţi de prostie! Să moară maidanezii, să trăiască românul norocos bine! Exact cum ziceam, RAIUL!

3 comentarii

Din categoria Cotidian

3 răspunsuri la „Greva transportatorilor şi norocul

  1. Dan

    Am ceva cunoştinţe despre „patronii” din transportul rutier de mărfuri. Majoritatea sunt foşti sau actuali miliţieni sau persoane cu pile în domeniu astfel că îşi permit să nu-şi plătească taxele (roviniete, taxe de drum, amenzi, etc.) şi să încalce normele stabilite referitoare la greutatea maximă pe osii, echiparea corespunzătoare a autovehicolelor ş.a. În transportul de pasageri cam toată lume ştie cum stau lucrurile fiindcă sunt vizibile. Ştiindu-se cu musca pe căciulă, cam câţi crezi tu că-şi „permiteau” să participe la grevă ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s