Până când interesele ne vor despărţi

acte-necesare-pentru-divortÎntr-o societate avidă de câştig facil şi scandaluri ieftine, a venit şi rândul divorţului dintre psd-isti şi liberali. Adevărul e că atat ne săturasem de femeia de plastic şi muşchiuleţ şi o schimbare e chiar binevenită, mai ales că se preconizează a fi tot cu rufe murdare spălate public, ţipete, urlete, poale ridicate în creştet şi bâte în cap. Aşteptăm cu nerăbdare strigăturile publice şi degetele ţepene îndreptate către adversarii de moarte cu care până mai ieri perdanţii de azi împărţeau cearşafuri de mătase şi bezele de amor. Cum, nu ştiţi care sunt perdanţii? Cine altii decât liberalii lui Crin, care, după multele sacrificii făcute şi umilinţe înghiţite în timp ce liderul lor sforăia obosit pe altarul credintei vesnice declarate lui Victoras, rămân acum cu buza umflată şi greii cu dosare penale cu direcţie precisă: porţile închisorii.

Alianţa a fost oarecum contra naturii de la început. Au fost pe vremea aceea în PNL voci care s-au ridicat contra şi au avut surpriza să fie excluşi din partid. Cei rămaşi au tăcut şi au înghiţit, mai de voie, mai de nevoie tot ce li s-a oferit. Oportuniştii au profitat, cei reticenţi au dat un pas înapoi, să nu rişte să fie daţi afară şi liderul lor adormit s-a pliat cu toată fiinţa pe dorinţele consortului cu zţmbet larg. Care s-a  purtat ca un copil râzgâiat şi când s-a săturat de jucăria veche şi-a făcut alianţă nouă şi l-a lăsat cu buzele umflate pe Crinişor. Nu că PNL-ul ar fi fost uşă de biserică…. Nuuuuu… Reprezentanţii lor au încercat încă de anul trecut să îi fenteze pe aliaţi în teritoriu, făcând-o pe madam Firea să izbucnească şi să-şi dea demisia la momentul oportun.

Totul a mers conform planului. Conform planului democraţilor, bineînţeles. S-au aliat cu un partid puternic din opoziţie pentru că altfel nu ar fi recuperat prea curând terenul pentru a accede din nou la guvernare. Şi atâta opoziţie nu a făcut nicidecum bine la tenul lor sensibil. Începuseră să se ofilească în conul de umbră în care fuseseră aruncaţi. Peste toate astea, liderilor lor au început să li se cam scurteze sforile şi să se apropie de par în nişte dosare penale atât de încinse, că doar gândul la ele îi făcea să transpire de teamă. Oricum, pentru martirul nr.1, condamnatul „politic” Năstase s-a dovedit că acoliţii săi au reacţionat ceva cam târziu, lăsându-l să-şi lustruiască aura ceva timp pe după gratii.

L-au găsit dornic şi aprins pe Crin care a pus botul la vrăjeala securisto-mârlănească şi uite aşa, pe nepusă masă s-au pus pirostriile pe o căsnicie cel puţin bizară. Dragoste mare, acţiuni golăneşti, cocoţare la putere prin lovituri sub centură şi un referendum la care au votat toţi morţii mobilizaţi patriotic de mustaţa lui Dragnea. Pentru o cauză nobilă, normal. PDL-isţi s-au cam trezit luaţi ca din oală atunci şi au scăpat ca prin urechile acului, ţipând ca din gură de şarpe şi adăpostindu-se sub aripa ocrotitoare a lui Merkel şi a unei Europe cam naivă, nedeprinsă cu practicile dâmboviţene. Pentru noul cuplu s-a dovedit că această scăpare a fost de fapt o rampă de lansare. Orgoliile tipic dâmboviţene s-au aprins şi le-au asigurat un capital electoral la care nici măcar nu mai sperau. Iar rămânerea lui Băsescu la Cotroceni le-a asigurat ţapul ispăşitor pentru toate acţiunile mârlăneşti pe care au fost nevoiţi să le facă pentru a-şi recăpăta în cel mai scurt timp toate avantajele pierdute în opoziţie. Uite aşa, mai luptându-se cu justiţia, mai urlând şi aruncând în capul lui Băsescu cu invective, mai dându-şi tovărăşeşte, reciproc, la gioale, au ajuns să-şi întărească poziţia cum nici măcar nu s-ar fi gândit la început.

Numai că PSD-ul lui Ponta doar mima marea dragoste de început. La semnul prea înţeleptului securist antenian, s-a produs ruptura atât de delicat, că liberalii nu s-au trezit decât mult prea târziu. Nu au bănuit nimic nici măcar când băieţii lor deştepţi picau pe capete şi luau drumul puşcăriilor, în timp ce consorţii lor îşi apărau şi îi adăposteau  cu instinct de haită pe ai lor. Curat, la lumina zilei, în vederea tuturor, Ponta şi-a declarat iubirea altora, făcând o alianţă avantajoasă chiar sub ochi miraţi ai consortului cu nume de floare. În timp ce zâmbetul tâmp nu a dispărut o clipă de pe faţa pontacului şi nici declaraţiile de dragoste eternă nu i-au lipsit, Crinişor a început să devină din ce în ce mai palid şi întunecat.

Până la urmă, prinzându-se într-un final că din mariajul său şi din visele ce-l propulsau direct pe scaunul preşedinţiei s-a ales praful, a întors placa şi a început să scuipe venin, scotând la înaintare ultima piesă grea ce i-a rămas: Iohannis. S-au terminat strigările, s-a pronunţat divorţul în cunoscuta manieră orientală cu injurăturile şi acuzaţiile de rigoare şi fiecare a plecat pe drumul lui. Ponta sperând prima poziţie în stat şi visând la un partid unic care să-i asigure domnia veşnică, Antonescu să-şi lingă rănile şi să-şi pregătească răzbunarea. Până una alta Antonescu trebuie să facă faţă şi nemulţumiţilor din partid care s-au dublat cu această ocazie. Cei care au avut obiecţii de la început îi vor cere capul, profitorii ce-şi vor pierde ministerele la fel. Unii din ei îi vor întoarce din prima spatele şi vor rămâne alături de partenerul adulterin, pentru a nu-şi pierde avantajele câştigate cu trudă. Oricum, de acum înainte e interesant de urmărit ce se va alege de PNL şi cum va evolua noua aliantă căreia îi face curte veşnicul oportunist UDMR. Încep să se facă pariurile, putem să ne luăm berea şi floricelele şi să chibiţăm de pe margine.

Reclame

4 comentarii

Din categoria Cotidian

4 răspunsuri la „Până când interesele ne vor despărţi

 1. USL-ul a apus, urmează USD-ul. S-au schimbat câțiva protagoniști, dar interesele rămân aceleași până la divorț.

  Apreciază

 2. Dan

  Familia asta politică a României l-ar face să pălească de invidie pe nenea Caragiale. Dacă ar fi avut el „la dispoziție” personajele de pe scena politicii actuale, opera i-ar fi fost și de 10 ori mai savuroasă. Cu ani în urmă familia era formată dintr-un soț scandalagiu și cam bețiv – Traian Băsescu, nevastă-sa – leneșă dar tare-n gură, Crin Antonescu și copchilul tupeist și mincinos, Victoraș Ponta care asculta mai mult de unchiu-său Năstase (cu mătușa lui Tamara cu tot) și de bunicuța Iliescu decât de părinți.
  Apoi, contra firii, copchilul s-a însurat cu mă-sa și pe tac’su au încercat să-l scoată cu forța din casă. Numa’ că tac’su, când e lucid, îi face preș pe amândoi așa că-i greu de scos din casă.
  Acum se rupe și mezalianța asta. Vecinul care se ută printre crăpăturile gardului și aruncă gunoaie în curtea „familiei”, tov. Voiculescu, e din nou pe felie și își clocește planurile mârșave. Rămâne de văzut unde se va ajunge. Cert e că poți face orice în țara asta. Dar nu te poți plictisi, neam. Că avem circ în aceeași măsură în care nu avem pâine.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s