Sfaturi folositoare

Am uneori zile în care nu  mă regăsesc. Aş fugi in viaţa mea de-aş putea. Sunt zile care mă lasă epuizată, la limita suportabilităţii. De fiecare dată încep anul cu un strop de speranţă şi observ, pe măsură ce trece timpul că vorba aceea cu „Să nu dea Dumnezeu omului cât poate duce”, are multe înţelesuri şi o marjă de suportabilitate cum nici nu-ţi poţi închipui până nu trăieşti pe propria-ţi piele. Nimeni nu întinereşte. An după an organismul slăbeşte, inima te lasă, mintea începe să dea rateuri. După două luni prin care nu ştiu cum am trecut, am ajuns ieri să mă spăl pe cap cu gel de duş, fără măcar să intenţionez asta. Obosită, stresată, cu gândurile aiurea, am intrat în cadă să fac duşul de rigoare şi să plec la birou. Am lăsat apa caldă să-mi biciuiască corpul, am turnat o porţie generoasă de gel de duş în palmă şi am turnat-o în cap. Nu m-a deranjat prea tare că părul era uscat. M-am mirat un pic şi m-am întrebat de ce naiba nu face spumă. Am insistat, m-am enervat, am tot insistat, până când mi-au căzut ochii pe recipientul din care turnasem şi mi-am dat seama ce prostie am făcut. Eu nici măcar nu aveam intenţia să-mi spăl şi părul! Până la urmă mi-am turnat şampon în aceeaşi cantitate impresionantă de două ori, să pot scoate din păr gelul cremos şi am rămas cu tensiunea mărită pentru întreaga zi. Tensiune pe care am aut grijă să o întreţin la valori ridicate enervându-mă şi supărând şi pe cei din jurul meu. Uite aşa simt că se apropie funia de par, cum zicea bunica mea, Duumnezeu s-o ierte, iar timpul rămas e din ce în ce mai scurt. Am luat medicamente antitensive – fără rezultat şi am tras de mine toată ziua,  ajungând aseară acasă mai mult decât obosită. Sunt seri în care aş pune capul pe pernă şi aş dormi mult, până aş simţi că începe să crească iarba pe mine. Dar fiecare dimineaţă vine cu lumina ei şi trebuie să mă ridic să merg mai departe.

Uneori e nevoie să ştii cum să reacţionezi în cazul în care inima se hotărăşte să te cadorisească cu un infarct de toată frumuseţea, drept răsplată pentru traiul dezordonat pe care îl duci. Am primit ieri acest mail. Nu l-am probat, nu ştiu dacă e chiar atât de eficient pe cât se spune aici. Dar dacă este, e bine să-l împărtăşesc cu voi şi e bine ca voi la rândul vostru să-l daţi mai departe. Poate că cineva are nevoie de sfaturile astea chiar în acest moment, studiile arată că România este printre ţările fruntaşe în privinţa morţii din cauza infarcturilor.

Apa şi aspirina

De reţinut :

Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati  eficacitatea ei pentru corpul uman. 

–  Doua  pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.           

–  Un pahar de apa – 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.

–  Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.           

–  Un pahar de apa  inainte de culcare.mAjuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Trimite, te rog, acest mesaj celor pe care îi cunoşti…

Rolul unei aspirine

Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luati in considerare si, mai cu seama, sa le respectati.

Cand am avut crizele cardiace, medicul care mi-a acordat ingrijirea de urgenta m-a intrebat daca luasem aspirina dupa ce simtisem durerea toracica.

I-am raspuns ca nu aveam aspirina acasa.

Si-atunci, mi-a dat urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce  survine durerea in piept.

Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca mi-as fi putut pierde viata daca n-as fi ajuns la timp la spital.

 

ÎN CONSECINŢĂ:

Daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil.

Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.

 

Atenţie!

Exista si alte simptome de atac de cord, insotite de durere in bratul stang.

Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.

 

Detaliu:

In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept;

60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund.

Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa.

Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti „criza cardiaca” si informati ca ati luat doua aspirine.

Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.

FII VIGILENT!

Un cardiolog afirma ca daca fiecare dintre cei care primesc acest mesaj ar informa alte 10 persoane, o viata va fi, cu siguranta, salvata.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria jurnal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s