Hristos s-a înălţat!

Azi se încheie şirul sărbătorilor pascale. Când au trecut atâtea zile de la Înviere, Dumnezeu mai ştie. Viaţa noastră trepidantă nu ne-a lăsat să numărăm. Doar punctăm din când în când trecerea ei cu câte o sărbătoare atât de mare şi de frumoasă. Semnificaţia religioasă o ştiţi cu toţii, probabil. După ce a stat 40 de zile pe pământ, după minunata zi a Învierii, azi, Iisus Hristos şi-a lăsat apostolii să se împrăştie prin lume să poarte cuvântul Său şi s-a înălţat la Cer să şadă de-a dreapta Tatălui şi să vegheze asupra lumii noastre de acolo, de sus.

Uităm de multe ori în lupta noastră pentru lucruri lumeşti de privirea ce vede şi judecă tot. Din când în când, măcar, e bine să ne aducem aminte, să înălţăm o rugăciune şi să plecăm privirea pentru că fără credinţă doar ţărâna rămâne din viaţa noastră. Doar după aceea putem ridica ochii să cerem ajutor, că nimeni nu a luat nici o avere lumească cu el plecând din lume, doar sufletul şi-i l-a dus la judecată cu tot ce-a adunat  în el într-o viaţă de om.

Se spune că cine moare în ziua de Înălţare merge direct în cer, ale cărui porţi sunt larg deschise azi, pentru primirea Fiului Sfânt. Poate de aceea Dumnezeu a luminat minţilor conducătorilor noştri de au decretat sfânta zi de Înălţare ca zi de pomenire şi prăznuire a Eroilor Neamului. Să aprindem o lumânare şi să îndreptăm un gând curat şi pentru ei, pentru odihna sufletelor celor care s-au jertfit de-a lungul istoriei ca noi să putem trăi pe aceste meleaguri liberi şi cu fruntea sus azi. Ei şi-au dat viaţa şi au udat cu sângele lor pământul acesta pe care ni l-au lăsat moştenire. Cinste Eroilor Neamului Românesc, celor duşi şi celor ce încă mai sunt pentru noi, mărturie pentru posteritate. Dumnezeu să aducă pacea pentru sufletele tuturor şi pentru lumea noastră!

Hristos s-a înălţat, oameni buni! De acolo de sus să vă lumineze vieţile şi să vă înalţe sufletele!

 

Reclame

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Hristos s-a înălţat!

  1. Adevarat s-a Inaltat ! 🙂
    Cu stima,
    Aliosa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s