O ţară de „diplomaţi”

Cunoaşteţi o ţară frumoasă, undeva într-o margine de imperii unde conducătorii sunt aleşi din cei mai şmecheri şi îndulciţi la rele locuitori? În ţara asta de poveste hoţii sunt scoşi din închisoare şi făcuţi eroi, inculţii sunt miniştrii ai culturii, maneliştii sunt directori la muzeul ţăranului, un plagiator mincinos e premier, un cioclu e ministru al sănătăţii şi la învăţământ se tot perindă de douăzeci de ani numai oameni „de bine” care cheltuiesc pentru câte un wc în fundul curţii cât pentru o şcoală întreagă.

În ţara asta minunată avem biserici măreţe şi aurite. Şi ţiganii au palate la fel de măreţe. Nici unii nici ceilalţi nu plătesc taxe pentru că statul e atât de îngăduitor şi bun, că le-a înţeles tuturor nevoia de lux şi extravaganţa şi-i ajută şi el săracul, cum poate, cu ajutoare sociale şi contracte avantajoase cu statul, în schimbul unui acatist şi a unui descântec făcut în pielea goală, pe malul unei mlaştini în nopţi cu lună plină. Aşa trăim în armonie şi cu Divinitatea şi cu Aghiuţă, că nu se ştie niciodată de ajutorul căruia ai mai mare nevoie.

În ţara asta minunată 80% din şcoli funcţionează fără autorizaţie. Daaaa, cum să primească autorizaţie când au mobilier de acum 100 de ani, iar pereţii stau să cadă din clipă în clipă pe şcolari şi prin acoperişuri trec nestingherite şi ploaia, şi vântul, şi ninsoarea? Aici copiii pot muri înecaţi în fecale pentru că nimănui nu-i pasă cum sunt acoperite gropile de colectare ale wc-urilor turceşti din fundul curţii . Părinţii trebuie să dea o avere în fiecare toamnă, doar ca să-şi trimită odraslele la şcoală, cărţile sunt proaste dar costă mult, lecţiile sunt tot alea concepute pe timpul răposaţilor împuşcaţi, doar cu mici lipsuri, ici-colo, prin locurile din care s-a scos câte un citat sau câte o lozincă comunistă. Acum frazele nu mai au nici un înţeles, dar nu-i bai, oricum copiii trebuie să-şi exerseze puterea de memorare.

Suntem ţara care alocă cel mai mic procent din PIB pentru educaţie. Ultima din toată Europa. Şi totuşi avem cele mai scumpe rechizite şi cel mai încărcat program. Avem cei mai mult repetenţi şi procentul de abandon şcolar mai poate fi egalat doar de cel din ţările din lumea a 3-a, dar avem şi cel mai mare număr de absolvenţi de facultate. Tara în care toţi agramaţii au diplome de facultate şi ajung directori sau chiar miniştri în guverne care împart banii după bunul plac al fiecărui imbecil numit într-o funcţie cheie.

În minunata noastră ţară un primar colorat a cerut acum ceva timp facultăţi pentru inculţi. Că nu e vina lor, săracii că s-au născut analfabeţi! Să se facă manuale pe care să le poată şi ei citi! Şi acest primar a primit ce-a cerut: facultăţi pentru idioţi şi manuale digitale pe care până şi ei le pot citi. Pe care o să le producă unul de-ai lor, că de, interesul poartă fesul, frate!. Cât ajunge la final costul, nu mai e treaba noastră, e treaba celor ce vor să bage şi ei un ban cinstit în buzunar, că aşa se fac milionarii, nu muncind ca disperaţii fără să se bucure din plin de bucuriile vieţii.

Trăim în ţara în care fiecare ministru al eduaţiei a schimbat şi legea odată cu mobilierul din biroul fostului. Nu a mai existat o altă  ţară care să aibă un minister mai reformat decât ministerul Învăţământului şi Educaţiei din România. Atât de tare l-am reformat, că l-am făcut praf până la urmă. Dar nu vă faceţi griji, neaaah!

Am găsit şi solutia să-l ridicăm la loc şi să-l scoatem din rahatul în care e pe cale să sucombe!  Facultăţile pentru neşcolarizaţi, pentru putorile care nu au luat examenul de maturitate, pentru copiii de bani gata care nu au vrut nici de-ai dracu să înveţe, pentru toţi inconştienţii şi autosuficienţii. Îi vom face pe toţi studenţi, vom avea cea mai mare densitate de studenţi pe metru pătrat, îi vom înmulţi exponenţial şi vor ajunge cu atât mai mulţi, cu cât rata abandonului şcolar va creşte. Copiii demni ai poporului în care trăiesc, în ţara lui „las’ că merge şi aşa!”

Noi am pus piatra de temelie în acest domeniu revoluţionar al titrării prostiei. Ar trebui să primim un premiu pentru asta, să vină cineva să ne înscrie în Cartea Recordurilor, să ne dea exemplu peste ani pentru toţi fraierii lumii. Luaţi, băi, de aici! Uite că se poate, bă proştilor cu universităţi de renume şi cu pretenţii de elite! Se poate să facă şi proştii facultate, ce-aţi crezut că dacă sunteţi voi deştepţii pământului reuşiţi să ne scuipaţi în cap de acolo de pe treapta aia superioară pe care v-aţi cocoţat? Aţi crezut că puteţi să ne arătaţi cu degetul şi să ne învăţaţi voi pe noi, cel mai vechi popor de jmecheri din Europa cum să ne conducem ţara şi cât PIB să alocăm pentru învăţământ şi cum să ne educăm copiii? Păi noi am inventat biciul din rahat, băi, îmbuibaţilor şi vă pleznim cu el peste ochi!

Chiar acum suntem pregătiţi să vă dăm cu tifla! Să vedem ce-o să mai aveţi de spus când vom scoate pe bandă rulantă absolvenţi cu diplomă de facultate fără diplomă de bac? O să-i trimitem la facultate direct de la grădiniţă, băi, să vă batem cu experienţa, direct din burţile mamelor lor o să iasă cu diploma în mână! O să fim o ţară de diplomaţi, băi, prima ţară în care diploma se va lua chiar înainte de a ştii sexul copilului! Şi până la urmă vom patenta sistemul de învăţământ în care viitorii părinţi vor putea alege întăi diploma de absolvire a prezmtivului copil. Pentru că noi ştim să avem grijă de analfabeţii noştri, să vă fie clar!

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Cotidian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s