Două bombe şi-o măciucă

Orice se poate spune despre traiul în România, numai că e plictisitor, nu. Ne lipsesc multe, nivelul de educaţie scade vertiginos, nivelul de trai îi ţine companie, o să ajungem să nu avem după ce bea apă, dar avem circ. Circul, dragii mei, chiar ne prisoseşte!

Era normal ca autorităţile să se gândească serios să ocupe timpul fraierilor cu tot felul de ştiri şi activităţi care să-i ţină cu gura căscată şi să se asigure că nu cumva o închid, că atunci ar începe să gândească şi ar fi de rău. E de la sine înţeles că atunci când eşti prea ocupat să dai din gură, nu prea mai ai când să conectezi vorbele la creier. Uite aşa rămâne bietul creier nefolosit, să se atrofieze în tăcere şi vorbele sunt aruncate în vânt din toate părţile, fără nici un fel de discernământ. Nici asta nu e o problemă pentru noi, doar bârfa e sport naţional şi dacă oina ne-au furat-o alţii şi au înregistrat-o ca fiind a lor proprie şi personală, măcar pe asta să reuşim să ne-o facem marcă înregistrată. Ţinem şi cu dinţii de ea!

Aşa cum se întâmplă în orice ţară aflată la marginea prăpastiei, avem 14 candidaţi la fotoliul prezidenţial. Ai zice că oamenii aceştia şi-au făcut în ţel în viaţă în a se bate pentru onorabilul loc care le asigură întâietatea brânciului final de pe muchia prăpastiei. Păi vă daţi seama dacă am fi noi Statele Unite ale Americii, cine am fi? Câţi candidaţi pe metru pătrat? Ce mai, am fi o ţară de parlamentari, guvernanţi şi preşedinţi. Nimeni nu ar mai fi nevoit să muncească! Nu-i problemă, că nici acum nu prea se înghesuie mulţi la muncă. E mai uşor să furi, să înşeli şi să te plângi că eşti persecutat. Devii eroul naţional peste noapte şi-ţi vinzi cărţile agramate cu preţ de marfă de contrabandă. Că merită, frate! Nu oricine poate scrie din închisoare despre cum i-a salvat viaţa un fular de firmă.

E bine şi că avem pe cine înjura – pe marinarul turmentat! Care marinar, deşi se uită cam cruciş din fire, ştie al naiba de bine unde să privească. De data asta şi-a pierdut privirile în pletele blonde ale damei de Pleşcoi, pe care vrea s-o facă preşedintă şi primă doamnă în acelaşi timp. elena_udreaPentru că poate, băi! Da, da, ştiu… s-au găsit o grămadă de cârcotaşi care să spună ba una ba alta despre ei. Sunt invidiiioşşi, ascultaţi la mine! Le curg balele când văd că aia a sărit din pat în pat şi a reuşit să ajungă unde alţii nici cu gândul nu gândesc şi ei se luptă ca chiorii pentru un loc mai în faţă. Ei şi ce, o curvă nu are dreptul să fie şi ea o dată în viaţă preşedinte? Măcar aşa îşi poate etala poşetele şi pantofii cu toc fără să mai sară toţi cârcotaşii să-i numere şi să-i arate cu degetul, ca pe ouăle lui Năstase. Ce lume rea, fraţilor, lume rea!

Da le-a arătat el, contracantidatul Victor Viorel! Mai ceva ca Mao Tze Dun s-a lansat! Între noi fie vorba, de aia s-a şi dus el acu’ ceva timp tocmai până-n China, să mai contracteze nişte aplaudaci că ăia au căcălău măria ta! I-a fost teamă că nu se descurcă Dragnea să umplă stadionul ăla mare. Cine mă să nu se descurce? Omul bun la toate? Ca la carte a făcut lansarea asta, de neam de neamul cantidatului nu a văzut şi nu o să mai vadă în viaţa asta! Pe sistem, să se ştie! Cu autocare, frumos, adunaţi din toată ţara, cu ţuiculiţa, apa, micul şi toată dotarea la purtător. La ăştia organizare, lumee, mai tare ca la orice clan ţigănesc. De-aia câştigă, băi, tot ce prind! Uite de-aia, că ştiu să lase fraierii muţi!  E drept că unii din ei dacă ar fi fost întrebaţi, de emoţie, nici nu ar fi ştiut pe cine susţin. Am văzut eu aseară la TV. Ai dracu’, toţi ar fi votat cu Salam! Da ce contează? Le arată ei primarii pe cine să pună ştampila, că doar nu sunt puşi acolo şi ţinuţi de fraieri pe bani de la buget. Ştiu să-şi facă datoria.

Acum, că marinarul vede cum pierde teren şi nu-şi poate îndeplini visul blond, a aruncat prima bombă. Cică unul din candidaţi ar fi şpion acoperit. Băi, dar aşa de acoperit, că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute! robert-turcescu22Şi după vorba strămoşească „unde dai şi unde crapă” s-a găsit primul caras să pice-n plasă. Ştiu, noi aşteptam rechinul şi am prins carasul Turcescu, dar na, decât deloc, e bine şi aşa… Unde nu mai pui că acest caras pe care l-au lăsat nervii ţine ocupată exact partea aia intelectuală a electoratului, pe ăia de ştiu cel mai bine să despice firul în de patru ori câte patru. Acu’ să vezi discuţii aprinse pe reţelele de socializare, la televiziuni, la radio… să vezi cum ia foc netul! Să ştiţi că m-am gândit eu bine: dacă s-ar face revoluţiile astea pe net, aşa, virtual, din faţa monitorului, noi ar trebui să fim campionii lumii! toate premiile internaţionale le-am vâna! Numai să nu îşi pună căposul ăsta de ţukenberg planul în aplicare cu taxa pe feisbuc. Dacă e de dat bani nu ne mai jucăm, gata.

Cum carasul a început să se cam împută de s-au săturat şi mâţele de joaca cu el şi rechinul întârzie să apară, un tabloid a aruncat azi a doua bombă: cică cuplul minune Oana şi Viorel (ăsta e nume predestinat, ce mai!) divorţează!Sotii-Lis--nunta-cu-gasca-in-coniac-si-dulceata-de-ceapaDupă 15 ani de căznicie în care biata jună Oana şi-a îngropat tinereţea plângând pe la televiziuni şi îngrijind-ul pe tremurătorul Viorel, în plin alzheimeier, boşorogul s-a gândit s-o înşele! Şi nu cu oricineeee, neeeaaahhh! Cu o fufă blondă! Păi nu are ea dreptate Oana când spune că-l caută moartea pe acasă şi el umblă pe la curve?! Să-ţi fie ruşine, Viorel Lis! Şi să nu vii acum cu scuze de genul ” boala e de vină că le-am încurcat, că sunt blonde amândouă!”. Nu ţine, auzi! Să te descurci singur de acu’ înainte, na! Să te înveţi minte să pleci de acasă când musafiri aşa importanţi te caută şi habar nu au unde să te găsească!

Una peste alta săptămâna asta a fost cea mai animată în evenimente care mai de care mai şocante şi mai năucitoare. Doar prin satele patriei lucrurile curg aşa cum trebuie, prin matca lor seculară. Tocmai de aceea, primarul unei localităţi vâlcene cu nume predestinat -Măciuca- a decis că a venit timpul ca satul lui să beneficieze de unul din cele mai frumoase monumente ridicat prin forţe proprii chiar de un fiu al localităţii ce nu şi-a uitat rădăcinile.media_141149105179433800 Uite aşa, în faţa primăriei, în centru cum ar veni, a răsărit peste noapte o mândreţe de măciucă strâmbă, de vreo 15 metri, să aibă sătenii la ce se cruci. Să nu vi se pară ciudat că e strâmbă că vine şi vorba unuia din ei: a văzut cineva vreodată măciucă dreaptă? Hai să fim serioşi! Ba pe radio şanţ pe la ei, pe la măciuceni, se zvoneşte că măciuca le va da şi de mâncare, le va face şi străzi, şi şcoli, până şi apă la robinetul sec din bătătură le va aduce! Da’ să nu duceţi vorba prea departe că ne trezim alimănitului cu Putin că trimite tancurile să ne-o fure. Că am auzit din surse sigure că el nu are decât un amărât de ciot şi-ar fi invidios tare pe ditamai măciuca noastră!

(Sursă fotografii – presa online)

Reclame

6 comentarii

Din categoria Cotidian

6 răspunsuri la „Două bombe şi-o măciucă

 1. ..pe aia cu măciuca n-o ştiam, in rest mulţumesc pentru buna dispozitie instalata ad hoc.

  Apreciază

 2. ” Doua BOMBE si-o MACIUCA „………………
  Udrea&Macovei&Basescu ???

  Apreciază

 3. :)))) macar sa radem…ca de plans ne-am saturat 🙂 tare articolul :)))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s