Cum dragostea moare

O vezi şi simţi că inima îţi bate mai tare. Ochii îţi strălucesc şi te surprinzi gândindu-te cum ar arăta femeia aceea în braţele tale. Cum ar reacţiona, cum ar zâmbi doar pentru tine, cum ar fi să-ţi şoptească cuvinte aţâţătoare la urechi. Te observă şi nu-i eşti indiferent. Îţi zâmbeşte promiţător şi îndrăzneşti să o saluţi. Îţi răspunde zâmbind. Eşti fericit, ai şanse! Îţi continui ziua gândindu-te cum să faci să intri în vorbă cu ea, s-o cunoşti, s-o atingi. A doua zi o vezi iar şi încerci să legi o conversaţie. E un pic reticentă, dar nu prea. Ajungeţi în scurt timp să discutaţi cald, ca doi vechi prieteni, vă daţi întâlnire şi uite aşa, încep visele. Nu mai poţi face nimic fără s-o porţi şi pe ea acolo, într-un colţ de retină. Tu te gândeşti încă la cât de bună ar fi în pat, ea la cum i-ar sta pe deget inelul de logodnă.

Abia aştepţi să termini şi să alergi la ea. O îmbrăţişezi tot mai strâns, o simţi vibrând caldă lângă tine şi sângele începe să-ţi fiarbă. Ajungi să guşti din fructul corpului ei şi mintea ţi se rătăceşte de tot. Nu mai vrei decât să te întorci să-ţi îngropi capul între sânii plini, să-i simţi fesele în palme, s-o simţi caldă şi parfumată lângă tine, să te vezi mai repede în ea, să-ţi pierzi capul iubind-o. Sângele vă fierbe, ajungeţi să vă aprindeţi la prima atingere, vă chemaţi, vă doriţi, vă aruncaţi unul în braţele celuilalt cu nerăbdare.

Pe nesimţite, îţi intră în sânge, nu-ţi mai vine să adormi singur în patul rece, ai vrea s-o simţi acolo în fiecare seară. Vă mutaţi împreună, tu eşti fericit, ea aşteaptă încă inelul ăla de logodnă, se visează mireasă, vede ochii invidioşi ai prietenelor cum o măsoară şi nu-i găsesc nici un cusur. Începe să bată apropouri şi într-un final ajungi să te întrebi singur de ce ai aşteptat până acum, cum de nu ţia venit ţie întâi ideea de a-l oferi. Îţi storci mintea să găseşti un cadru perfect, să faci momentul de neuitat şi, cu inima în gât, îi ceri să fie soţia ta. Începutul este promiţător, dar…

Vine o zi în care constaţi cu surprindere că trupul ei nu mai tresare sub mâna ta. Te primeşte alături zâmbind, vă atingeţi, vă amestecaţi, faceţi sex, dar parcă nu mai e ca înainte… cumva e o pală de vânt rece între voi. Crezi că ţi se pare şi mergi mai departe fără griji. Şi pe nesinţite, începi să faci calcule, să te întrebi când aţi făcut ultima dată dragoste. Când a fost ultima zi în care v-aţi pierdut unul în braţele celuilalt. Numărul zilelor creşte, te alarmezi, încerci să ţi-o reapropii şi constaţi uimit că fiecare clipă de intimitate îţi este acordată ca un premiu, ca o concesie.

Încep şantajurile sentimentale. Tu o doreşti cu disperare, sângele tânăr îţi fierbe în vene, ochii îţi sclipesc încă atunci când o priveşti. Ea vrea atenţie, vrea cadouri cu care să se poată mândri, vrea s-o plimbi, s-o scoţi în lume. Plimbările de mână prin parc sunt învechite. Nimeni nu o mai invidiază pentru ele. Vrea să-i oferi ei tot timpul tău, o agasează prietenii, familia ta, serviciul care îţi ocupă atâtea ore din viaţă. Scoate-o la restaurante scumpe, du-o în vacanţe exotice, plimb-o! Ea nu-i făcută să se ofilească precum o floare culeasă prea timpuriu şi păstrată în întuneric! Are nevoie să strălucească, să fie etalată, admirată, să primească complimente. Te străduieşti, dar nu reuşeşti niciodată s-o mulţumeşti pe deplin. Cu cât oferi mai mult, cu atât ţi se cere mai mult.

Într-o altă bună zi te opreşti din lucru la birou şi privind cu uimire la lucrurile din jur te întrebi unde a dispărut viaţa ta. Prietenii nu te-au mai sunat demult, de când tu tot găseai pretexte să nu-i vezi, la părinţi nu ai mai fost de aproape un an, colegii nu se apropie de tine. În jurul tău nu e decât un mare vid şi de unde până atunci credeai că sunteţi doi în mijlocul lumii, acum te simţi atât de singur sub clopotul gol de sticlă. Unde ai greşit? Alergi acasă, s-o vezi, s-o simţi, să-ţi spulbere temerile. Ea e însă ocupată, nu are timp de tine. Devii nesigur, te simţi frustrat, ai senzaţia că totul în jurul tău e şubred. Puţin câte puţin deschizi ochii şi începi să vezi oameni noi, să simţi suflete pe care nu ai avut când să le simţi, fiind prea ocupat să îţi construieşti relaţia.

Îţi dai seama că poţi să-ţi ocupi timpul cu altceva şi începi să te răceşti şi tu. Găseşti pretexte să întârzii, te enervează veşnicele ei pretenţii, o înfrunţi. Ai parte de certuri aprinse, cuvinte grele cad între voi şi se sparg în cioburi ascuţite în care vă tot înţepaţi pe rând, zi după zi. Nu o mai vrei aproape, acum îţi doreşti să o ştii cât mai departe, să nu o mai auzi, să nu te mai rănească. Ea simte că te pierde şi începe să sape. Sigur ai pe alta, nemernicule! Cine ştie ce curvă ţi-a făcut ochi dulci şi ai cedat, slab şi afemeiat cum eşti! I-au atras ei atenţia de la început prietenele! Şi mama i-a tot spus să fie atentă! Îţi scormoneşte în trecut, în prezent, îţi caută şosete murdare, lucruri de care să se lege, să te facă să-ţi fie ruşine, să te simţi vinovat. Vrea cu orice chip să-ţi demonstreze că ea ştie sigur, nu se îndoieşte, nu o poţi înşela!

Oricât ai încerca, nu reuşeşti să-i mai scoţi din minte bănuielile. Te consumi, te întuneci, devii din ce în ce mai irascibil. Eşti un om bine educat, dar uneori chiar ai vrea să-ţi descarci nervii pe ea, s-o loveşti până se târăşte la picioarele tale cerându-şi iertare. Ca să nu o faci, pleci. Rătăceşti pe străzi, întârzii la birou, începi să ieşi la băut de unul singur…

La un moment dat în calea ta apare altcineva. O fată ştearsă, timidă, care te ascultă, te mângâie, îţi şterge lacrima şi-ţi oblojeşte rănile fără să îţi ceară nimic în schimb. Îţi place, te simţi din nou cald, apreciat, bun de ceva. Simţi că poţi lua viaţa de la capăt şi reînvii. Începi să zâmbeşti din nou, să ai grijă de tine, să trăieşti. Asta o înnebuneşte definitiv pe femeia de lângă tine. O face să se transforme într-o scorpie, să-şi dorească să-ţi scoată ochii.

Dacă până acum reproşurile erau regretate, acum nu ştie cum să găsească noi căi de a te răni mai tare. Totul i se pare permis şi nimic nu te loveşte aşa cum ar dori ea s-o facă. Căutările ei dau roade. Descoperă ce-i ascunzi. Aha. Ai ajuns să-i confirmi bănuielile! Sare pe tine, te loveşte, dă cu tine de pământ, să îţi aduci aminte că te-a legat de tocul ei iremediabil în momentul în care i-ai oferit acel nefericit inel. Doar ea are dreptul la viaţa ta, la sentimentele tale, la umilirea ta.

Numai că sentimentele tale au murit demult şi răbdarea s-a terminat. Jignirile nu mai pot fi uitate, cuvintele grele au făcut răni atât de adânci încât au ucis în tine orice urmă de compasiune şi regret. Eşti un bloc de gheaţă căruia nu-i mai pasă ce se întâmplă cu ea, cu voi. Dacă a fost dragoste a murit demult.

E valabilă şi reciproca. Statistic vorbind, femeile sunt mult mai predispuse să fie înşelate în aşteptări, ele fiind mai idealiste, mai visătoare.

 

Reclame

5 comentarii

Din categoria jurnal

5 răspunsuri la „Cum dragostea moare


 1. Azi, in cana de cafea
  N-am pus apă de cismea,
  Nici cafea dintr-un ibric
  Ci, din sufletul meu mic
  Am pus tot ce-i mai frumos,
  … Mai curat și calduros
  Sa v-aduca zi senina
  Si de bucurie plina
  Dupa ce ma veti citi
  Si din cafea veti sorbi.
  O zi frumoasa! 😉

  Apreciat de 1 persoană

 2. Pare un scenariu pe care-l urmează, pas cu pas, din ce în ce mai multe cupluri. Din păcate, frustrările şi ura care îşi fac loc între „ei”, se pune în calea copiilor care asită la „negocieri”.
  Am întrebat demult, un amic aflat în proces de divorţ „Şi unde vei sta, nu se face partaj, tu nu ai niciun drept pe acolo?” Şi mi-a spus „eu nu vreau decât să ies cu mâinile în buzunuar şi să plec. Spre fericire nu mergi cu mobila-n spate…”. Şi… a plecat aşa cum a spus.

  Apreciat de 1 persoană

 3. De acord cu ultima propozitie ! 🙂

  Aliosa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s