Să fericim poporul cu televizorul şi cu mâna întinsă!

Cum mama mă-sii se întâmplă de toate aceste chemări la audieri, învinuiri, arestări se fac numai cu televiziunea pe urme? Cum de încă e victimizată cu bună ştiinţă toată cloaca asta de escroci ce-au prins rădăcini direct în sacul cu bani de la buget. Ce e acest buget? Sudoarea noastră pentru care plătim taxe grase să întreţinem un stat scheletic, supt până la ultima picătură de sânge de paraziţii de care nu reuşim să-l scăpăm de atâta timp. Dar ce spun eu „nu reuşim”? Nu vrem!

E ca şi cum am plăti bilete la teatru doar pentru plăcerea de a arunca cu ouă la căderea cortinei , a fluiera, huidui şi a ne plânge că piesa e proastă. Păstrăm cu bună ştiinţă în rolurile principale cei mai proşti actori, ne entuziasmăm când îi auzim spunând prostii, când îi vedem dându-şi la gioale şi improvizând pe lângă temă pentru că nu au fost în stare niciodată să-şi înveţe replicile cum trebuie.

În timp ce noi ne luptăm să facem cunoscut lumii întregi că de la femeia de serviciu ce spală wc-urile în palatul parlamentului până la primul om în stat, niciunul nu e curat, alţii pun umărul la ridicarea nivelului de trai în ţările lor. Ei tac şi fac, noi vorbim şi nu facem pentru că trebuie să existe o lege a compensaţiei, nu?

La noi toţi sunt corupţi până în măduva oaselor, toţi fură, toţi se îmbogăţesc din contracte cu statul, tăindu-şi de fiecare dată câte o halcă generoasă din pulpa asta imensă pe care carnea tot creşte precum ficatul lui Prometeu ciugulit de vulturi. La noi de actualitate este care pe care a cumpărat, cu cât, care a dat mai mult, care a fost mai nesimţit în solicitări, care s-a încrezut prea tare în chiloţii steaua lui de hoţ norocos.

Ne place, nu-i aşa? Salivăm când îi vedem aliniaţi ca peştii pe sfoară în faţa DNA. Ştiam, noi, am spus noi, v-am arătat cu degetul demult, vă aduceţi aminte? Na că vi s-a înfundat acum! Trimitem cârduri de vulturi deghizaţi în reporteri  după mame bătrâne, copii, soţii. Să fie hărţuite, să simtă ce înseamnă să trăieşti cu teamă, să le fie umilinţa deplină! Uite-o şi pe mama ăluia cum mai plânge! „Ce plângi, cucoană, acum? Ti-a fost bine înainte când nu duceai lipsă de nimic? Ce simţi acum că fiu-tău e la pârnaie?”

Nu contează cine sunt, cine au fost, cum gândesc! Nuuu! Contează doar ca noi să ne mai alimentăm un pic ura şi frustrările stând comod în faţa televizoarelor. Alea cu care am înfăptuit şi revoluţia ce ne-a scăpat de comunism. Alea în faţa cărora suntem toţi super-mega-ultra deştepţi, politicieni perfecţi, legiutori fără pete şi dubii. Pentru că da, acolo, ţintuiţi pe canapea sau fotolii, cu berea alături şi telecomanda în mână ca o armă mortală, suntem cei mai buni în toate.

Noi ştim sigur ce trebuia făcut, contabilizăm ce nu s-a făcut şi tragem concluzii ca nişte adevăraţi examinatori. Pentru a ne alimenta orgoliile avem nevoie de circul ăsta pe care televiziunile au înţeles şi ni-l aduc la botul calului în fiecare zi. Să ne putem simţi şi noi măcar pentru câteva ore buricul pământului în materie de analiză de orice fel.

De aia nici nu ne revoltăm şi fraternizăm cu golănaşii ăştia din conducere în continuare. De aia ne place în funcţia de premier un jmecheraş de cartier care dă cu bâta în baltă de câte ori are ocazia. Unul a înjurat ca la uşa cortului întreaga presă din tabăra adversă. „Păi ăia de mă luau pe mine la jumulit de-mi mergeau fulgii primeau bani de la opoziţie. Ştiam eu! Ia să le zic io s-o sugă din picioare, aşa, de-al dracu, folosind o remarcă a unui confrate de-al lor!

Ăsta e premierul de ne place, el e speranţa noastră pentru viitor, garanţia noastră că nimeni nu ne va urni fundurile pe jumătate putrede din faţa televizoarelor, să ne oblige să punem umărul la muncă, să construim totuşi ceva în ţara asta.

Ăsta e bun, că cere nemernicilor din diaspora să plătească contribuţii sociale în ţară. Păi, dacă au venit cu pretenţii la alegeri, să plătească frate! S-au băgat ei să ne strice nouă liniştea. De ajungea Ponta preşedinte nu am fi avut nevoie de suplimentarea contribuabilor, băi! Atunci toţi banii ar fi curs pe Dunăre şi fiecare am fi stat cu plasa în mână pe malul ei să-i adunăm.

Acum nu avem cu ce susţine pensii şi şomaj şi spitalele ce stau să cadă pe părinţii şi copiii noştri bolnavi. Avem nevoie de mai mulţi contribuabili, iar dacă acei contribuabili doar plătesc fără să beneficieze de niciun avantaj cu atât mai bine! Ajutor să ceară şi ei de la ţările în care au plecat!

Noi nu vrem locuri de muncă. Nu vrem un premier cu viziune economică, nu vrem să scadă numărul de asistaţi. Ne e bine aşa. Putem vorbi şi dacă mâncăm mai puţin. Trăim mai bine fără învăţătură prea multă, doar ştie oricine, din bătrâni, că învăţătura prosteşte. Şi noi nu vrem sub nici o formă să fim proşti. Vrem să rămânem deştepţii lumii, cu mintea odihnită, să putem clădi castele din cărţi de joc în continuare. Să le dăm denumiri pompoase, să ne prefacem că avem industrie, că luăm premii internaţionale, că avem infrastructură, chiar dacă ea e doar desenată cu markerul pe hârtie.

Ne chinuim de un sfert de deceniu să patentăm prototipul omului complet fericit şi implinit fără să mişte un deget. Iar dacă asta presupune să mai cerşim ceva bani pentru buget, atunci s-o facem, ce mama mă-sii!

Ce lăsăm copiilor noştri? Ideea, băi, ideea liberă! Mândria de a fi român deştept fără să fi studiat decât lecţiile oferite gratis la tv de câte un oarecare îmbrăcat la patru ace, ce vine să ne spună că el ne vrea doar binele, dar pentru asta trebuie să mai întindem şi noi mâna pe la alţii, să mai aducem nişte bani, să mai inventăm nişte taxe pentru cei care muncesc şi să le mai găsim celorlalţi nişte scuze. 

Reclame

12 comentarii

Din categoria Cotidian

12 răspunsuri la „Să fericim poporul cu televizorul şi cu mâna întinsă!

 1. Reblogged this on Litere pictate in suflet and commented:
  Care revolutie? Aia facuta pe scenariu raposatului regizor Nicolaescu? Sau aia condusa magistral de papa Brucan din birou?Noi n-avem gena muncii, oamenii adevarati au murit la Canal sau Sighet..

  Apreciat de 1 persoană

  • Flo76,

   Care dintre cei care si-au pierdut parintii ori copiii in 1989 ar putea crede ca era un scenariu de-a lui Nicolaescu?

   Si care „noi” n-avem gena muncii?Cei care intretin din impozite si taxe toti pensionarii, toti somerii, copii, femei cu copii mici ( in cite tari din lume femeile stau acasa cu nou-nascutii doi ani si sint platite?)si toate celelalte, nenumarate taxe?
   Ca acum n-avem industrie nu inseamna ca n-am avut.Si totul a fost construit de catre cei care n-au gena muncii, nu?
   E o moda sa se spuna ca romanul nu lucreaza.
   E drept ca nu lucreaza pentru bani multi.Se multumeste cu putin si in tara si in strainatate.

   Apreciază

   • Românul nu lucrează că nu are unde (cei care vor să muncească). Sunt destui şi din cei ce s-au învăţat să stea cu mâna întinsă şi se mulţumesc să bea pe datorie, să cumpere de la magazin şi să se plângă. Nu e vina lor, e vina sistemului care i-a împins în marginea asta de trai şi le-a spus „staţi voi liniştiţi că vă ţinem noi.” Sunt multe care se perpetuează de prea mult timp şi nimeni nu vrea să le schimbe. Omnul nevoiaş e uşor de manipulat.

    Apreciază

   • Lucia,
    toti cei care lucreaza in transporturi, constructii, fabrici si uzine, scoli, spitale si peste tot in tara asta, sint straini?
    Nu sint romani?
    Ca sint unii intretinuti, oare de cine, de straini ?

    Apreciază

    • Nici nu am negat existenţa celor care muncesc! Chiar afirm că sunt atâţia alţii care vor să muncească şi nu au unde! Asta e problema la noi, faptul că cei care ne conduc, în loc să se ocupe de creşterea nivelului de trai prin crearea de locuri de muncă şi prin redarea demnităţii, încearcă prin orice mijloace să încurajeze lenea şi indolenţa, tocmai pentru a ne manipula mai uşor.

     Apreciază

   • Lucia, articolul tau mi-a placut si de aceea am pus like.
    Comentariul meu s-a referit la cel al lui Flo76.
    Saru’mina!

    Apreciat de 1 persoană

 2. Nu vreau sa fiu ipocrita si sa fac pe crestina miloasa: mie chiar imi pare bine cand ii vad pe astia defiland la DNA! Macar sa vada si ei cum e umilinta, chiar daca multi vor scapa pe usa din dos, dandu-i pe altii „pe goarna”. Si ma enervez cand ii vad cum isi ascund catusele sub hainele de firma, au uitat cum isi etalu cu snobism ceasurile scumpe. Dar daca nu se recupereaza si prejudiciul din ce au furat oamenii astia satisfactia mea e aproape inutila. Eu mi-am dat aproape 40% din leafa ca sa treaca tara prin criza, ei ce dau?

  Apreciază

  • Circ prost, asta dau. Din pacate perindatul asta pe la DNA nu reprezintă nimic. Vor ieşi de acolo ca şi ceilalţi, albi imaculaţi şi cu averea din furăciune întreagă. Cei vinovaţi. Cei prinşi la mijloc nu vor beneficia nici măcar de prezumţia de nevinovăţie. Totul trebuie făcut cu cap. Chestia asta cu totul televizat mie îmi miroase doar a făcătură de ochii lumii. Un soi de : „ia de-aici că noi mai avem ceva de luat fără să vezi tu.”

   Apreciază

 3. ƸӜƷ ¸.•°*”˜ ƸӜƷ ˜”*°•. ✫ ღ¸☆ ¸.•°*”˜ ƸӜƷ ˜”*°•✫ ✿ ƸӜƷ ✿¸.•°*”˜ƸӜƷ˜
  Bunatatea este infinita pentru aceia pe care noi ii consideram prieteni… Exista totusi prieteni care ne ofera la randul lor acceasi bunatate si aceia sunt adevaratii PRIETENI! O zi binecuvantata!

  Kindness is infinite for those whom we consider friends … However, there are friends who in turn gives us confort kindness and those are real friends!
  A blessed day!

  Apreciază

 4. Adevarul este ca pe mine ma distreaza stirile astea, ma ajuta sa uit ca am muncit 10 ore, ca au fost probleme la servici. Atat. Nu-mi va creste salariul pentru ca Udrea a fost audiata, nici nu va scadea limita de varsta pentru pensionare doar pentru ca Videanu a fost dus in arest. Curat circ si-l tratez ca atare. Incerc sa-mi fie bine, asa cum fac toti romanii, in patratica mea. Oricum, nu vad nicio iesire din tampenia in care traim…
  Sanatate, Lucia!

  Apreciază

  • Nu ştiu, pe mine nu mă mulţumeşte circul. Aş vrea mai puţin circ şi mai multe rezultate. Mi-ar plăcea ca pedepsele să includă şi reîntoarcerea banilor furaţi în vistieria statului. Şi mai ales, nu sunt de acord cu vulturii din presă care urmăresc cu ostentaţie orice mişcare a rudelor deţinuţilor. Chiar nu mă interesează s-o văd pe mama lui Videanu plângând şi neştiind cum să scape de urmăritori, sincer. Şi e doar un exemplu. E o hărţuire pe care bătrânii nu o înţeleg şi care multora le poate fi fatală. Circul ăsta nu-mi place deloc, Cafeluţo.
   O seară minunată să ai! 🙂

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s