Oameni singuri

Suntem cu toţi nişte oameni singuri în imensitatea unui oraş străin şi rece. Ne purtăm pe umeri viaţa ca pe o povară sau ca pe un trofeu, uneori invidiaţi de ceilalţi, alteori ca nişte umbre reci şi neînsemnate în întuneric. Trăim, iubim, facem dragoste, plângem sau ne purtăm bucuriile mărunte în zâmbet în deplină singurătate. Ne afişăm măştile în public, hainele, ultimele achiziţii în materie de bijuterii sau maşini, dar puţini sunt cei ce pătrund până în adâncul nostru, să ne deschidă uşa sufletului ca să-şi aducă în vizită sufletul desculţ.

Aripi străvezii

Uitasem demult acest cântec. Când mi l-ai adus aminte, a fost ca un deja vue. Mi-au trecut prin faţa ochilor, ca-ntr-un cinematograf al vieţii toţi anii trecuţi. Viaţa mea într-un film trist şi prost. Într-un decor întunecat de toamnă ploioasă târzie, prin lacrimi de ploaie rece ce biciuie obrazul trecătorilor împinşi către casele lor de vântul sălbatic şi nervos. Stropi nehotărâţi şi frunze putrede pe alei umede le însoţesc paşii grăbiţi. Oameni singuri, strângându-şi la piept mantaua de ploaie să nu mai simtă acele de gheaţă înfipte sub piele de vânt.

Suntem cu toţi nişte oameni singuri în imensitatea unui oraş străin şi rece. Ne purtăm pe umeri viaţa ca pe o povară sau ca pe un trofeu, uneori invidiaţi de ceilalţi, alteori ca nişte umbre reci şi neînsemnate în întuneric. Trăim, iubim, facem dragoste, plângem sau ne purtăm bucuriile mărunte în zâmbet în deplină singurătate. Ne afişăm măştile în…

Vezi articolul original 215 cuvinte mai mult

Reclame

Scrie un comentariu

martie 29, 2015 · 5:06 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s