Aniversare

WordPressul m-a anunţat că am devenit domnişorică. Tocmai ce-am împlinit cinci ani de când m-am născut în el. Hmm, rotund, nu?
Acum cinci ani habar n-aveam la ce foloseşte un blog. Dar ce vorbesc eu aici? Sincer, acum cinci ani habar nu mai ştiam să scriu. Nu mai ştiam aproape nimic din regulile gramaticale, făceam greşeli de neconceput pentru vârsta mea. Încă mai fac, încă mai învăţ, mă mai corectez, mă mai enervez când constat cât de proastă pot fi.  Atunci aveam doar mult prea multă durere adunată în mine şi trebuia să mai lepăd din ea, ca să pot merge mai departe şi să pot aduna alta. C-a tot venit în valuri durerea asta peste mine, fi-r-ar să fie.
La început nu eram decât eu cu mine şi nu prea conta, apoi au început să apară oameni şi am început să învăţ, să încerc să nu mă fac, chiar aşa de tot, de râs. Cu timpul, durerea revărsată pe aici a devenit apăsătoare şi pentru cei ce-mi călcau pragul. Şi-am învăţat încet-încet s-o acopăr, s-o îmbrac cumva, să-i dau altă formă, mai uşoară. Am pus-o pe bucăţi mici, să rămână abia simţită, precum gustul amar al cafelei după ce-o bei. Nu-l simţi chiar imediat, rămâi cu el pe limbă abia după ce-ai înghiţit.  Şi tot grea a rămas durerea mea. Tuturor grea. Am închis-o până la urmă în mine. Am tot îndesat-o şi chiar pot spune că am devenit specialistă în vidat saci întregi cu durere pentru a păstra spaţiu şi pentru alta. Sper doar să nu mă trezesc ca anul trecut cu una prea mare, care să mă sufoce. Hmmm
A trebuit să umplu spaţiul cu ceva şi m-am apucat de spus poveşti. Poveştile mele plac, habar n-am de ce. Poate pentru că le spun aşa, în felul meu, poate că-s pline de viaţă şi de ţărani, poate pentru că-s povestite de parcă ţi le-ar spune tot satul, cum frumos mi-a zis cineva de curând. M-a pus pe gânduri, mai ales că toţi mă împing de la spate să le adun şi să le public. Cum n-aş vrea să îngroş rândul scriitorilor de duzină ce-au invadat la propriu piaţa, m-am abţinut de la asemenea acţiuni. Şi totuşi, dacă… Şi uite aşa mi s-a înfipt în creier un gând. E înfipt bine, vă asigur, doar că, sunt conştientă că dacă ai un blog pe care scrii diverse prostioare care plac, nu eşti neapărat şi scriitor. Aşa că m-am hotărât să învăţ şi de când m-am hotărât mi-am dat seama cât de proastă sunt şi nu mai pot scrie nimic. Hmmm
Anul trecut eram aşa cum scriam anul trecut în prima marţi din martie. Anul ăsta sunt mai ocupată şi puţin mai obosită. Am mai albit (mă şi mir că se mai poate) am mai îmbătrânit, am mai adunat zile ce nu or să se mai întoarcă, lacrimi, lovituri, am mai încercat să acopăr răni, am mai pus câte un lacăt, am mai dat jos altele. A mai trecut o babă a mea, la fel de frumoasă. Şi vremea e tot prea caldă pentru luna martie, a înflorit magnolia şi tămâioara şi zambilele, narcisele. Toate-s pe repede înainte de parcă nici timpul nu mai are răbdare să ne lase să ne bucurăm de primăvară. Au mai plecat oameni din viaţa mea, au mai intrat alţii. Buni, calzi, blânzi, proaspeţi. Mi-s dragi. Mi-e dor de prieteni vechi ce-au dispărut inexplicabil, copleşiţi de zilele lor ce trec fără să se mai întoarcă şi de-o viaţă din ce în ce mai grea.

La mulţi ani, dragii mei! O primăvară frumoasă să aveţi şi soarele să nu vă părăsească viaţa (anotimpul poate să-l mai părăsească din când în când, că e nevoie şi de ploi).

IMG_1315

 

Publicitate

18 comentarii

Din categoria Confesiuni, Uncategorized

18 răspunsuri la „Aniversare

 1. 9

  La multi ani, domnisorica. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. La, inca, multi!
  Dar cu flori, cu senin, cu zimbet si chiar daca nu sintem linga tine, aproape, sintem pe-aici, cu tine.
  De-o fi nevoie, sintem aici.

  Apreciat de 1 persoană

 3. La mulți ani roditori, fetiță inspirată! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. La multi multi ani inspirati !!!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Să-ți fie blogul mai bogat în bucurii de aici înainte.

  M-ai determinat să caut între urmele mai vechi și mi-am regăsit unele dintre emoțiile acelui timp, în care doar te citeam, fără a lăsa si urmele trecerilor mele. Cumva mi-ai fost mentor, alături de Mircea și de Irina. De la voi am luat curajul de a scrie eu însumi, căci tare temător îmi eram pe atunci.

  Apreciat de 1 persoană

  • E de bine mentor ăla, nu? 🙂
   Mă bucur că a fost aşa şi că spaţiul ăsta virtual ne-a apropiat cumva. Îmi plac gândurile tale, uneori mă regăsesc în ele, alteori mă poartă departe, mă fac să simt. 🙂 Să ne trăiască şi să-nflorească prietenia, zic!

   Apreciază

   • Să ne trăiască! Se pare că mentoratul acela a fost de bine, căci iată, rezist și eu de câțiva anișori prin zona virtuală, chiar dacă mai am încă multe de învățat.

    Să ne trăiești și să ne bucuri în continuare cu poveștile tale!

    Apreciat de 1 persoană

 6. La mulţi ani ţie şi căsuţei tale, în primul rînd şi-apoi nouă, tuturor, doar aşa fiindcă-i primăvară – fie ea şi zorită, aşa cum spuneai, deşi mie parcă-mi pare cam întîrziată, cel puţin prin ograda mea. 🙂

  Şi da, poveştile tale plac fiindcă le spui natural, exact aşa cum sînt, fără înflorituri artificiale, forţate. Vreau să cred că vor apărea şi pe hîrtie curînd şi mai ales că vor fi citite şi apreciate la adevărata lor valoare de cît mai mulţi, din toate generaţiile prezente şi viitoare! Multă baftă în sensul ăsta şi mai ales sănătate să ai, să le poţi pune pe toate ale vieţii în ordine!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Vezi de ce te încurajez să publici? Privind în urmă, mai c-aș spune Poveștile tale au parfumul de neuitat al zambilelor!
  La (cât mai) mulți ani, Domnișorică dragă! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 8. La multe primăveri și pagini!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s